Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Dünya Gençlerini Genç Savunuculuk Forumu’nda Buluşturdu

Yeşilay, Dünya Gençlerini Genç Savunuculuk Forumu’nda Buluşturdu

Yeşilay, küresel çaptaki yeni gençlik projesi ile dünyanın dört bir yanından farklı dil, din, kültür ve milletten olan gençleri, bağımlılıkların önlenmesi, sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi ve savunuculuk yeteneklerinin geliştirilmesi amacı ile 24-25-26 Ağustos 2020 tarihleri arasında Genç Savunuculuk Forumu’nda buluşturdu.
 
Global politikaların tartışıldığı, yerel ve uluslararası savunuculuk ajandalarının geliştirileceği bir platform olarak hayata geçen “Genç Savunuculuk Forumu” her yıl dünya genelinde birçok gence, bağımlılıklara karşı ortak aksiyon almaları için önemli fırsatlar sunacak.

Uluslararası Yeşilay Federasyonu tarafından düzenlenen  Genç Savunuculuk Forumuna, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), İstanbul İnisiyatifi gibi güçlü organizasyonlar destek verdi. Forum, 24-25-26 Ağustos 2020 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi.
 
Dünyanın 6 bölgesinden (Afrika, Amerika, Asya, Avrupa, Batı Pasifik ve Güney Doğu Asya bölgelerinden)  ve dünyanın farklı kültür ve coğrafyalarından 18-22 yaş arasındaki 40’ı aşkın seçilmiş gencin katılım sağladığı“ Genç Savunuculuk Forumu’nda gençler, alanında uzman birçok ulusal ve uluslararası konuşmacının tecrübelerinden yararlanarak; eleştirel düşünme ve savunuculuk alanlarında bilgi sahibi olma şansı yakaladılar. Gençlerin birlikte gelişimine katkı sağlayacak forum; devam eden eğitimlerle de bu alanlarda  gençlere yetkinlik kazandırmayı hedefliyor.