Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Gaziantep Şubesi’den TBM Eğitimi

Yeşilay Gaziantep Şubesi’den TBM Eğitimi

Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, katıldığı seminerde öğrencilerle bir araya geldi. Özel Fatih Anadolu Lisesi ve Nizip Ticaret Borsası Lisesi öğrencilerine bağımlılıklar konusunda sunum yapan Tamer, bağımlılık yapan madde ve davranışlar konusunda öğrencilerin hedef olmakla birlikte en önemli mücadele gücü de olduğunu belirtti.

Bağımlılıkların zararlarına dikkat çeken Fatih Tamer sözlerine şöyle devam etti: "Bağımlılık bir beyin hastalığıdır. Öyle olduğu için de bir maddeye ya da davranışa bağımlı olanlar istedikleri anda bırakamazlar. Özellikle sigara kullananların denemelerine rağmen bırakmakta zorlandıklarını görüyoruz. Halk arasında yanlış bilgiler söylenmekte ve zihninizde yer etmektedir. Sigara delikanlılığın gereği denir mesela. Oysa ki dünya üzerinde yılda 6 milyona yakın insanın ölümüne sebep olan, kendimize ve başkalarına zarar vermemize sebep olan, maddi olarak bizi kayba uğratan ve israfa sebep olan bir maddeyi kullanmayı delikanlılıkla açıklamak mümkün değildir. Aksine delikanlılık böylesine zararları olan şeylere karşı mücadele etmeyi onları reddetmeyi gerektirir. Kim size sigara, alkol ya da başka bir maddeyi överse bilin ki iyi arkadaşınız değildir."

Bağımlılık yapan maddeleri üretenler para kazanma peşindedir diyen Tamer "Onlar para kazanırken siz sağlığınızdan, paranızdan ve canınızdan olacaksınız. Bu gerçekten kabul edilemez. Ancak ne var ki beyin hasara uğradığı için normalde kabul edilemeyecek bu davranış bağımlılılar tarafından sürdürülmektedir. Bir nevi kölelik olan bağımlılık en başta sizleri hedef alır. Ancak kendinizin farkına varırsanız ve bu kötülükleri doğru algılayabilirseniz en büyük düşmanı da siz olursunuz. İyiliği, iyi ve güzel olanı besleyin, hayırlı işlerle uğraşın ki kötülükler ve bağımlılıklar size uğramasın" şeklinde konuştu.

Konuşmasında TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı) kapsamında geliştirilmiş eğitim modüllerini aktaran Tamer, program sonunda öğrencilere Yeşilay hakkında sorular sorarak çeşitli hediyeler takdim etti.