Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve Düzce Valiliğinden İşbirliği Protokolü

Yeşilay ve Düzce Valiliğinden İşbirliği Protokolü

Yeşilay ve Düzce Valiliği arasında Düzce’de yapılacak olan bağımlılıkla mücadele çalışmaları için işbirliği protokolü yapıldı. Protokol sonrası Düzce’de uyuşturucu ve alkol bağımlılarına ücretsiz rehabilitasyon hizmeti veren YEDAM’ın açılışı yapıldı.

Yeşilay ve Düzce Valiliği arasında bağımlılıkla mücadelede ortak çalışmalar yapılması amacıyla işbirliği protokolü yapıldı. Düzce Valiliğinde gerçekleşen protokol, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı arasında imzalandı.  İmza töreninde konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılıkla mücadelede çevresel etkinin önemine dikkat çekerek, "Bağımlılıkla mücadelede sadece tıbbi tedavi değil, aynı zamanda, ciddi olarak psikososyal destek de olmalı. Yeşilay da önleme, koruma çalışmalarının yanı sıra alkol ve uyuşturucu bağımlılarına psiko-sosyal hizmet vermeye başladı." dedi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da uyuşturucuyla mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları Yeşilay'la birleştirmek istediklerini belirtti. Etkin mücadele kapsamında bir kamp eğitim merkezinin kurulacağını açıklayan Dağlı, "Kaynaşlı ilçemizde bir kamp merkezi, dinlenme merkezi kuracağız. Bu merkez rehabilitasyondan çok, gençlerin vakit geçireceği, birbirleri ile iletişim kuracağı ve bağımlılığa bulaşmayan gençlerin vakit geçirebileceği bir merkez olacak. Bunun yanı sıra tüm çalışmalarımızda Yeşilay’la ortak hareket edeceğiz" diye konuştu.

Düzce’de YEDAM açıldı
Yeşilay’ın uyuşturucu ve alkol bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği verdiği YEDAM’ın (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) 5. merkezi Düzce’de açıldı. Açılış kurdelesini Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan Dursun kesti. Düzce YEDAM, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı soru ve sorunlarıyla başvuran herkese yardım eli uzatacak. YEDAM Türkiye geneline 444 79 75 Danışma Hattı ile, İstanbul’da 3, Urfa’da 1 merkeziyle de yüz yüze hizmet veriyor.