Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan bağımlılıkla mücadelede eğitim seferberliği

Yeşilay’dan bağımlılıkla mücadelede eğitim seferberliği

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında 208 rehber öğretmen daha TBM formatörü olmak için Antalya’da eğitime katıldı. Dünyanın en geniş kapsamlı bağımlılıkla mücadelede önleme temelli eğitim programı olan TBM ile Türkiye genelinde 28 bin rehber öğretmene bağımlılıklar hakkında eğitim verildi; şimdiye kadar 11 milyon öğrenci ve 2 milyon veli bilinçlendirildi.

Yeşilay’ın sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına özelleştirilmiş ve alan uzmanları tarafından hazırlanmış içeriklerden oluşan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında Antalya’da düzenlenen 4 gün süreli programda 208 rehber öğretmene eğitim verildi.

2014 yılında hayata geçirilen TBM ile her ilden 5’er rehber öğretmen, farklı bağımlılık alanlarında eğitim alarak TBM formatörü olarak yetiştirildi. Yetiştirilen bu formatörler, Türkiye genelinde 28 bin rehber öğretmene bire bir eğitim verdiler. Yeşilay’ın Milli Eğitim Bakanlığıyla hayata geçirdiği bu programda 28 bin rehber öğretmen vasıtasıyla şimdiye kadar 11 milyon öğrenci ve 2 milyon veliye ulaşıldı.

“Hedefimiz 18 milyon öğrenciye ulaşmak”

Antalya’da düzenlenen eğitimlerle TBM’nin ailesine yeni formatörler katıldı. Programın kapanışında konuşan Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, bağımlılıklar konusunda uzmanlaşan rehber öğretmenler aracılığıyla yaklaşık 18 milyon öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede eğitim seferberliği başlattıklarını belirten Yılmaz, “

Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Müdürü Celil Güngör ise Yeşilay’la birlikte yürütülen bu seferberlik ile Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere bağımlılıklar konusunda doğru ve güvenilir bilgileri ulaştırmayı başardıklarını söyledi. Güngör şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bağımlılık, hangi yaş grubuna, nasıl anlatılması gerektiği üzerinde ciddi düşünülmesi ve karar alınması gereken çok hassas bir konudur. Yeşilay’la birlikte bu zorluğu aşarak öğrencilerimize bağımlılıklar alanında doğru ve güvenilir bilgileri ulaştırmayı başardık. Bu noktada TBM’yi çok önemsiyoruz. TBM bir görev değil milli bir ödevdir. Her öğretmenin bu mücadeleye katkı vermesini arzuluyorum. Bu eğitimlerin de milyonlarca öğrencimize ve velilerimize ulaştırılması, daha da yaygınlaştırılması konusunda elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum.”