Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan İşitme Engellilere Özel Dijital İçerik

Yeşilay’dan İşitme Engellilere Özel Dijital İçerik

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle uygulanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Türkiye genelinde milyonlarca öğrenciye ve yetişkine ulaşarak onları zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, tbm.org.tr web sitesi üzerinden yaş gruplarına göre oluşturulan etkileşimli içeriklere artık işitme engelliler de ulaşabiliyor.

İşitme Engellilere Bağımlılıkla ilgili farkındalık kazandırılacak
Toplumun tüm katmanlarının bağımlılıkla ilgili bilinçlenmesinin amaçlandığı Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı(TBM)  ile olası bağımlılık durumunun önüne geçilmesi amaçlanıyor. İşitme engellilere özel olarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hazırlanan videolar aracılığıyla işitme engellilerin de içeriklere ulaşabilmeleri sağlanıyor.  Yapılan çalışma ile bağımlılığın sadece bir kitlenin değil, toplumun tamamının sorunu olduğu vurgulanıyor.

İşitme engellilere özel olarak hazırlanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı(TBM) içeriklerine TBM web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı, başladığı 2014 yılından bu yana; Yeşilay tarafından  MEB ve Aile Bakanlığı koordinasyonunda toplam 956 formatör;  Milli Eğitim Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kızılay, Diyanet, İŞKUR’da toplam 41 bin TBM uygulayıcı yetiştirilerek sahada her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenci ve 2 milyon yetişkine ulaşıyor.