Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan Life in Color tepkisi

Yeşilay’dan Life in Color tepkisi

İstanbul’da düzenlenen Life in Color festivalinde, 2 gencin uyuşturucu ve alkolden ölmesi üzerine Yeşilay, festival ve konser alanlarında kontrollerin sıkılaştırılması ve yetkililerin daha dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundu. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Festival ve konserlerde yasak olmasına rağmen alkol kullanıldığı gibi uyuşturucu satıcıları da alanlara girebiliyor. Tüm kurallar çiğneniyor. Denetimler sıkılaştırılmalı!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Life In Color festivalinin 6 Ağustos’taki İstanbul ayağında yaşanan uyuşturucu ve alkole bağlı ölümler toplumda üzüntü yaratırken, Yeşilay’dan konuyla ilgili tepki geldi. Etkinlik sırasında 20’li yaşlarda 2 gencin ölmesi, 3 genç kızın da aşırı doz nedeniyle hastaneye kaldırılması konusunda değerlendirmelerde bulunan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Gençlerimizin bağımlılıklardan uzak durmasını sağlayacak farklı sosyal ve kültürel aktivitelerde yer alması önemli.

Ancak bu tür etkinliklerde denetimler çok zayıf. Özellikle festival ve konser gibi etkinlikler uyuşturucu satıcılarının hedefinde. Zira bu tür organizasyonlarda gençlere ulaşmak çok kolay. Yeni düzenlemelerle yasaklar getirilmesine rağmen festival ve konser gibi etkinlilerde alkol kullanıldığı gibi uyuşturucu satıcıları da içeriye rahatça girip gençlere ulaşabiliyor. Yetkilileri ve festival düzenleyicilerini daha dikkatli olmaya davet ediyor, kontrollerin, denetimlerin daha da sıklaştırılmasını gerektiğini önemle vurguluyoruz” diye konuştu.

Ailelere büyük görev düşüyor

Alkol ve uyuşturucu bağımlılığının önüne geçmek için ailelere de büyük görev düştüğüne dikkat çeken Prof. Öztürk, şu açıklamayı yaptı:

“Aile içerisinde verilen ilk ve doğru bilgiler çocuğun bağımlı bir maddeye yönelme riskini yüzde 50 azaltıyor. Yanı sıra kendini kontrol etme, merak ve özenti yoluyla kendini ispat etme duygu durumlarına hâkim olma gibi yaşam becerileri çocuklarımızı uyuşturucu ve alkol bağımlılığından koruyacaktır.”

Ailelerin çocuklara gereken ilgiyi göstermeye özen vermesi gerektiğini söyleyen Prof. Öztürk, “Duygu durumlarını kontrol edemeyen, anne babadan doğru ilgi ve bilgiyi edinemeyen çocuklar o boşluğu dışarıda doldurmaya çalışıyor. Kendini ispat etmek için uyuşturucuya yönelebiliyor. Bunu önlemek ailelerin ve duyarlı herkesin elinde!” uyarısında bulundu.