Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan Türk Kızılayı çalışanlarına bağımlılıkla mücadele eğitimi

Yeşilay’dan Türk Kızılayı çalışanlarına bağımlılıkla mücadele eğitimi

Yeşilay, Türk Kızılayı Toplum Merkezi çalışanlarına Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında "Uygulayıcı Eğitimi" verdi.

Bağımlılıklarla mücadele konusunda toplumun tüm katmanlarında bilinç ve farkındalık oluşturmayı hedefleyen Yeşilay, Türk Kızılayı Toplum Merkezi çalışanlarına madde bağımlılığıyla mücadele konusunda Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamsında "Uygulayıcı Eğitimi" düzenledi.  

21-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimde Yeşilay uzman psikolog ve akademisyenleri tarafından madde bağımlılığı konusunda risk guruplarıyla birebir çalışan Türk Kızılayı Toplum Merkezi çalışanlarına madde bağımlılığıyla mücadele konusunda teknik ve uygulamaya yönelik pratik bilgiler anlatıldı. Eğitimin sonunda Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan katılımcılara "TBM Uygulayıcısı" sertifikaları takdim edildi.

Eğitimin açılışına Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Altan, Yeşilay ve Türk Kızılayı arasındaki işbirliğinin madde bağımlılığı ile mücadelede büyük önem taşıdığını belirtti. Genel Müdür Altan, madde bağımlılığı konusunda risk gruplarıyla birebir temas eden Kızılay çalışanlarının bu eğitimi almasının çok faydalı ve önemli olduğunun altını çizdi.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Neyi Amaçlıyor? 

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı, bağımlılıklarla mücadelede okul temelli bir önleyici programdır. Toplumu etkileme gücü yüksek meslek guruplarına formatör ve uygulayıcı eğitimlerinin verildiği Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı ile ülkemizde yaşayan çocuk ve gençlerin daha güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede Yeşilay'ın Temel Bağımlılık Eğitimini alan toplum merkezleri sağlık uzmanları ve psikologlarının da diğer kurum-kuruluşlara, Türk Kızılayı Toplum Merkezi yararlanıcılarına, personeline ve gönüllülerine yönelik eğitim vermeleri amaçlanıyor.