Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
2017’nin ilk "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi" Düzce’de yapıldı

2017’nin ilk "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi" Düzce’de yapıldı

Yeşilay tarafından hayata geçirilen Bağımlılıklara Karşı Yerel Medya Kapasite Geliştirmesi Programı kapsamındaki "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimleri"nin 2017 programı başladı.

Yeşilay Akademi tarafından yürütülen ve özellikle uyuşturucu temelinde herhangi bir normalleştirme veya özendirmeye sebep olmayacak şekilde yayın yapmanın öneminin altının çizildiği eğitimlerin ilki Düzce’de gerçekleştirildi.

2016’da, 7 bölge, 7 ilde, 1700 medya temsilcisine verilen eğitimlerin devamı olarak Düzce’de düzenlenen programa; Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan, Düzce Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük ile Düzce’deki ulusal basının yereldeki temsilcileri ile yerel medyada görev yapan gazeteciler katıldı.

Prof. Dr. Ali Murat Vural tarafından, uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan basın çalışmalarında dikkat edilmesi gereken konuların anlatıldığı eğitimde, haberlerde uyuşturucu kullanan kişilere ve çevrelerine dair betimlemeler, uyuşturucu maddenin metin içinde veriliş biçimi, uyuşturucu arzı ile ilgili içerikler, uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadeleye katkı sağlayacak basın çalışması önerileri aktarıldı ve atölye çalışmaları yapıldı.

Bağımlılıkla mücadelede basının rolünü çok önemsediklerini belirten ve bugüne kadar verilen eğitimlere yoğun bir katılım olmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan, “Gazetecilerin eğitimlere gösterdikleri ilgiden çok mutlu olduk. Bundan sonra medyadan da büyük destek görerek mücadelemizde daha etkili biçimde ilerleyeceğimize inanıyorum” dedi. Seylan, sözlerine şöyle devam etti:

Yeşilay bu eğitimlerle, uyuşturucu bağımlılığı konusunda kamu kurumlarının, basın danışmanlarının ve yerel medya temsilcilerinin doğru bilgileri bağımlılık terminolojisine uygun bir şekilde kullanabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Başta yerel medya olmak üzere yayın araçları ile halkı bilgilendiren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Yeşilay Şube yetkilerinin de uyuşturucu bağımlılığı iletişimi kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Gazetecilerden büyük ilgi gören Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimleri 2017 yılında da ülkemizin birçok ilinde Yeşilay Akademi tarafından basın mensuplarına ulaştırılmaya devam edecek.