Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Addicta’nın 2023 Yılı Birinci Sayısı Yayımlandı!

Addicta’nın 2023 Yılı Birinci Sayısı Yayımlandı!

Yeşilay’ın hakemli akademik dergisi “Addicta: The Turkish Journal on Addictions”ın 2023 yılı birinci sayısı yayımlandı.

“Addicta” 2014 yılında yayımlanmaya başlamıştır ve dört ayda bir okuyucuyla buluşmaktadır. Yayın dili İngilizce, makalelerin genişletilmiş özet dili ise Türkçedir. Sitesine http://addicta.com.tr/ adresi üzerinden ulaşılmaktadır.
Küresel bir problem olan bağımlılık ile ilgili uluslararası ve disiplinler arası özgün bilimsel çalışmalar için mecra olmayı, nitelikli tartışmalar üretmeyi ve Türkiye’de bağımlılıkla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

2015 yılından itibaren “TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı”, “Türk Psikiyatri Dizini”, “Çin Ulusal Bilgi Veri Tabanı (CNKI)”, “Emerging Sources Citation Index (ESCI)”, “InfoBase INDEX”, “Academic Search Premier (EBSCO)” ve “GALE” gibi ulusal ve uluslararası veri tabanlarında taranmaktadır.

2023 yılı özel sayısının konusu “Tütün ve Tütün Ürünleri Kullanımının Önlenmesi, Kontrolü ve Tedavisi” olacaktır. “Addicta” da yer alması için siz de yazılarınızı 31 Ekim 2023 tarihine kadar bize gönderebilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Addicta 10-1 sayısında yer alan makaleler:

Editorial:

Durum Raporu

Davetli Yazı