Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Aileler ve Çocuklar için "Güvenli İnternet" Hizmeti

Aileler ve Çocuklar için "Güvenli İnternet" Hizmeti

Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele alanlarından biri olan teknoloji bağımlılığı konusunda, internetin tehlikelerinden korunmak isteyen vatandaşlar ve ebevenyler, “guvenlinet.org.tr” web adresinden güvenli internet pratikleri hakkında bilgi alarak, internet tehlikelerinden çocuklarını ve kendilerini koruyabiliyor.

guvenlinet.org.tr adresinden ulaşılabilen sitede; çocukların ve yetişkinlerin iş ve özel hayatlarında internetin tehlikelerinden korunma yolları anlatılıyor, güvenli internet için pratik bilgilere yer veriliyor. Aynı zamanda kullanıcıların bilgisayarlarını tehlikeli içeriklerden korumak için yapılması gerekenlere de tek tek sıralanıyor.

Internet servis sağlayıcıları tarafından ücretsiz olarak sunulan erişim ile kullanıcılar, çocuk profili oluşturulabiliyor; böylece yabancı kişilerin çocuklarla temas kurmasının önüne geçiliyor. Çocuk profili ile çocuklar, rahatlıkla ödev yapabileceği gibi ebevenyler de haber okuyup, bankacılık işlemlerini yürütebiliyor.

Profil Seçimi Nasıl Yapılıyor?
Güvenli internete geçmek için sms ile, telefon bayisine uğrayarak ya da internet üzerinden profil seçimi yapabiliyor. Kullanıcılar, çocuk veya aile profillerinden birini tercih edebiliyor; aile profilini tercih etmeleri durumunda ise oyun, sosyal medya ve sohbet kategorilerinden erişilmesini istemedikleri kategorileri seçerek bu sitelerin de önüne geçebiliyorlar. Kullanıcılar istediği zaman da profilini değiştirebiliyor ya da tamamen devre dışı bırakabiliyor.