Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Web Sitesine Uluslararası "Üstün Başarı" ödülü

Yeşilay Web Sitesine Uluslararası "Üstün Başarı" ödülü

Bağımlılıklar ile mücadelede etkin çalışmalar sürdüren Yeşilay, madde bağımlığı tedavisi görmüş ya da yüksek oranda bağımlılık riski taşıyan gençlere verdiği desteği yeni ve farklı bir projelerle sürdürmeye devam ediyor.

Yeşilay'ın Mali Destek Programı kapsamında bir proje daha hayata geçti. Bağımlıların Gözünden Dünya projesi kapsamında madde bağımlığı tedavisi görmüş ya da yüksek oranda bağımlılık riski taşıyan gençler fotoğraf eğitimi aldı, bu alanda amatör ve profesyonel fotoğrafçılarla birlikte İzmir ve çevre illerin farklı dünyalarını ve kültürel özelliklerini keşfetme fırsatı buldu. 14 Eylül'de de projenin lansmanı ve çekilen fotoğrafların sergisi yapıldı.

Proje ile bağımlı gençlerin üretkenlikleri ve yeteneklerinin artırılması ve kendilerini ifade edebilecekleri bir etkinlik, hobi edinmeleri amaçlanıyor. Böylelikle bağımlı kişilerin en sık karşılaştıkları problemlerden biri olan toplumsal ayrımcılığın önüne geçilecek ve toplumla bütünleşmelerine katkı sağlanacak.

Bağımlılık Psikiyatrisi Derneği’nin başvurusuyla başlatılan projeye, Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü ve Ege Fotoğraf Sinema ve Amatörler Derneği (EFSA) teknik destek veriyor. Projede yer alan 24 kişinin teorik eğitimleri Fotoğrafçılık Derneği tarafından verildi.

İzmir Tire, Alaçatı, Karaburun ve Basmane Tilkilik'e alan gezileri gerçekleştirildi. Yirmi bine yakın fotoğraf çekildi. Proje kapsamında seçilen 40 eser, "Bağımlıların Gözünden Dünya" adı altında sergilendi. Fotoğraf sergisi İzmir Konak’taki Atatürk Kültür Merkezi sergi salonunda 3 Ekim tarihine kadar ziyarete açık.