Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
“Bağımlılıklarla mücadele için verdiğimiz sözü tutuyoruz”

“Bağımlılıklarla mücadele için verdiğimiz sözü tutuyoruz”

97 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, bu yıl da Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenleyeceği etkinliklerle bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için “SEN DE SÖZ VER” diyecek.

Bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam için çalışan Yeşilay 97. yılına giriyor. “Yeşilaycılık bir yaşam tarzıdır” diyen Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Gençliğimizi, geleceğimizi bağımlılık gibi bir tehlikeden korumak için her çocuğu kendi evladımız bilerek, geçmişin birikimi ve deneyimlerinden faydalanarak yolumuzu çiziyoruz. Çalışmalarımızı toplumun en kılcal damarlarından uluslararası arenaya kadar ulaştırmak için çabalıyoruz. Aslında bir söz veriyoruz; bağımlılıklardan uzak, sağlıklı, huzurlu, sevgi dolu, bilgili, kendinden emin bir toplum için söz veriyoruz” dedi.

Bu yılki Yeşilay Haftası’nda yüzbinlerce Yeşilay gönüllüsü ile meydanlarda olacaklarını söyleyen Öztürk, 27 ilde eş zamanlı başlayacak bisiklet turuyla, etkinlik alanlarıyla, çocuk aktiviteleriyle, Yeşil Sahne söyleşileriyle Yeşilay Haftası’nın coşkuyla kutlanacağını belirtti. Ayrıca bu yıl 4.’sü düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen Zümrüdüanka Ödül töreninde “En Yeşilaycı” kişi ve kurumları ödüllendireceklerini ifade etti.

Öztürk, “1920 yılının zorlu zamanlarında, gelecekteki tehlikeyi öngören vatanseverlerimizin bağımlılıkla mücadele etmek için kurduğu Yeşilayımız artık 97 yaşında! Bir asra yaklaşıyoruz. Dünyanın bağımlılıklar konusunda en eski ve tek sivil toplum kuruluşuyuz. Yeşilayımızın 97. yaşını kutladığımız bu haftada Yeşilay’a bugüne kadar emek vermiş, ahirete irtihal eden tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara da şükranla hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Siz Yeşilay dostlarımıza da bu vesileyle desteklerden ötürü yürek dolusu teşekkür ediyorum. Bağımlılıklarla mücadelemize destek olmak için “söz veren” tüm gönüllülerimizle yarınlara daha kararlı ve umutla bakıyoruz” şeklinde konuştu.

YEŞİLAY HAFTASI ETKİNLİK TAKVİMİ

2 Mart 2017, Perşembe
Yeşil Sahne
Yer: Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Saat: 13.00
Katılımcılar: Hakan Hatipoğlu - Açelya Akkoyun

3 Mart 2017, Cuma
Yeşil Sahne
Yer: Yalova Üniversitesi
Saat: 13.00
Katılımcılar: Hakan Hatipoğlu - Tolga Murat Balıkçı

3 Mart 2017, Cuma
Zümrüdüanka Ödül Töreni _ Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle
Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu / Harbiye - İstanbul
Saat: 19.00

4 Mart 2017, Cumartesi
Yeşil Sahne
Yer: Kadıköy Meydanı etkinlik alanımız
Saat: 14.30
Katılımcı: Furkan Palalı

5 Mart 2017, Pazar
Bisiklet Turu
Tarih: 5 Mart Pazar
Saat: 09.30 Buluşma ve kahvaltı. 10.30’da hareket
Buluşma ve Bitiş Noktası: Sepetçiler Kasrı - Yeşilay Genel Merkezi Sirkeci
Katılımcılar: Serdar Cebe, Murat Yalçıntaş, Velotürk ekibi, farklı bisiklet kulüplerinin üyeleri ve halkın katılımı ile…

5 Mart 2017, Pazar
Kadıköy Meydan etkinliği
Yeşil Sahne
Saat: 14.30
Katılımcı: Hakan Hatipoğlu
16.00: Ritim grubu gösterisi
16.30: 97. yıl pasta kesimi (Yeşilay Yönetim Kurulu ve ünlü isimlerin katılımları ile)

4-5 Mart’ta Kadıköy Meydanı Yeşilay etkinlik alanında 10.00 - 20.00 saatleri arasında ayrıca bilgilendirme faaliyetleri, ebru ve cam atölyeleri, çocuk etkinlikleri, ritim grubu, 3d mapping yapılacaktır. Karikatür sergisi de gün boyunca etkinlik alanında açık olacaktır.