Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
BM UNGASS Bölgesel İstişare Toplantısı Yeşilay’ın ev sahipliğinde yapılacak

BM UNGASS Bölgesel İstişare Toplantısı Yeşilay’ın ev sahipliğinde yapılacak

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Uyuşturucu Politikaları Özel Oturumu (UNGASS 2016) çerçevesinde Doğu Avrupa ve Orta Asya'yı temsil etmek üzere seçilen Yeşilay, 26-27 Kasım 2015 tarihlerinde bölgesel istişare toplantısı düzenleyecek.

Uluslararası alanda da çalışmalarını yoğunlaştıran Yeşilay, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Uyuşturucu Politikaları Özel Oturumu (UNGASS 2016) hazırlıkları kapsamında Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesel İstişare Toplantısına ev sahipliği yapacak.

26-27 Kasım 2015 tarihlerinde Yeşilay Genel Merkezinde gerçekleştirilecek bölgesel istişare toplantısına, Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinden uyuşturucu alanında çalışma yapan yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak. Programın açılışını ise Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Viyana Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Sivil Toplum Komitesi (VNGOC) Direktörü Esbjörn Hörnberg yapacak. Toplantıda;  "Uyuşturucu ve sağlık", "Uyuşturucu ve suç", "Uyuşturucu ve insan hakları", "Gençlik, kadın, çocuklar ve topluluklar", "Yeni zorluklar" ve "Alternatif kalkınma" gibi konular masaya yatırılacak. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin kendi bölgelerindeki uyuşturucu sorunları ve bu yönde yaptıkları mücadeleyi anlatacakları toplantıdan elde edilen veriler, UNGASS 2016 için temel oluşturacak.

UNGASS, 2016'da New York'ta
UNGASS 2016 sürecinde, BM ve sivil toplum kuruluşları arasında etkili iletişim ve koordinasyonu sağlamak üzere Sivil Toplum Görev Gücü (Civil Society Task Force) kurulmuştu. Doğu Avrupa ve Orta Asya bölge temsilcisi olarak seçilen Yeşilay da UNGASS hazırlık sürecinde bölgedeki uyuşturucu politikaları ve sorunlarının BM mekanizmalarına yansıtılması için çalışmalarını yürütüyor. Nisan 2016'da New York'ta gerçekleşecek olan UNGASS'dan global düzeyde uyuşturucu politikaları alanında önemli çıktıların elde edilmesi bekleniyor.