Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Bursa’nın “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenekleri ödüllendirildi

Bursa’nın “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenekleri ödüllendirildi

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 81 ilde gerçekleştirilen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması kapsamında Bursa birincileri ödüllendirildi.

Yeşilay Bursa Şubesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

Yarışmada, şiir, kısa film, kompozisyon ve karikatür dallarında yeteneklerini sergileyen ve dereceye giren öğrencilerin ödül heyecanına aileleri de ortak oldu. Lise, orta ve ilkokul öğrencilerinin katıldığı yarışmada ödül alan çalışmalar da sergilendi.

Törene Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Yeşilay Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal katıldı.

Konuşmasında Yeşilay’ın tarihi ve yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı, Yeşilay Bursa Şubesinin büyük bir açılış töreniyle 2015 yılından bu yana aktif olarak insanların sağlıklı geleceğine yatırım yaptığını ifade etti. Yamalı, ödül alan gençlere İstanbul gezisi müjdesini verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise, yetenek yarışmalarına katılmanın öneminden bahsetti. Yarışmanın ‘görsel sanatlar’ ve ‘edebiyat’ olmak üzere iki kategoride düzenlendiğini anlatan Sarıkaya, “17 öğrencimiz ödüle layık görüldü. Kendilerini tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin kültür, sanat ve edebiyatla ilgili yarışmalara katılmaları, akademik derslerinin dışında sosyal etkinliklerle uğraşmaları, kişisel gelişimleri adına önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Seylan: “Gençlerimiz birbirlerine iyiliği anlatsınlar”

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan ise gençlerin ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek, “Gençlerimiz, bu ülkenin teminatıdır. Sadece bu ülkenin değil, dünya insanlığın teminatıdır. Bu kadar kıymetli varlıklar olan gençlerimizle ilgili bize düşen de çocuklarımız için çalışmak, onların en iyi şartlarda yetiştirilmesini sağlamaktır” dedi.

İnsanların gençlik dönemlerinde yaşamlarına enerjik bir yön verirken aynı zamanda bazı risklerle de karşılaşabileceğine işaret eden Seylan, “Özellikle arkadaş çevremizden ortaya çıkabilecek bu riskler çok az da olsa, istenmeyen bir durum da olsa, bazı gençlerimizi etkileyebiliyor. Alkol, uyuşturucu ve sigara gibi durumlarla etkiliyor. Gençlerin konuştuğunuz dil bizden daha ileride, belki biz her zaman sizin konuştuğunuz kadar güzel ve güncel konuşamıyoruz. O zaman dedik ki, bir yarışma yapalım, gençler kendi aralarında şiirle konuşsunlar, hikâyeler anlatsınlar, karikatür, resimler yapsınlar. Kendi dilleriyle birbirlerine iyiliği anlatsınlar istedik. İşte bu etkinliklerin asıl amacı bu” şeklinde konuştu. Seylan, Türkiye genelinde derece alan gençleri aileleriyle birlikte yurt dışına da götüreceklerini de müjdeledi.

Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse ise yarışmaların gençlere özgüven sağladığını belirterek, “Gençlerimizi cesaret ve başarılarından dolayı kutluyorum. Sağlıklı nesiller oluşabilmesi için, sağlıklı adımlar atmalıyız ve önce kendimiz sağlıklı yaşayıp gençlerimize de örnek olmalıyız. Bu konuda çok değerli anne babalarımıza da büyük görev düşüyor. Sağlıklı beslenme ve hareketlilik de sağlıklı gelecek için önemli” dedi.

Köse, son dönemlerde artan zararlı alışkanlıklarla ilgili herkesin sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı yaşama büyük önem verdiğini ve bu konuda çok faydalı çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.