Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
COVID-19 Salgını Sonrası Türkiye’de Bağımlılıklara İlişkin Mevcut Durum

COVID-19 Salgını Sonrası Türkiye’de Bağımlılıklara İlişkin Mevcut Durum

Covid-19 salgın hastalığı başladığı andan itibaren toplum sağlığı için büyük bir özveriyle çalışan Yeşilay, salgın sonrası Türkiye’de bağımlılıklara ilişkin mevcut duruma dair bir rapor yayınladı.
 
COVID-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlerin dünya genelinde fiziksel sağlık hizmetlerinin karşılanması üzerinde tartışmasız önemli bir etkisi oldu. Pandeminin, özellikle bağımlılık bozukluğu olan hastalar için ruh sağlığı üzerindeki etkisi göz ardı edilemez. Ayrıca, dünyanın birçok yerinde COVID-19 salgını kontrolüne yönelik sosyal mesafe (sosyal izolasyon), madde kullanımı ve davranışsal bağımlılıklarla ilgili alışkanlıklarda ciddi değişiklikler yarattı.
 
Yeşilay olarak bağımlılıklarla mücadelede sağlıklı nesiller yetiştirebilmenin önemini her fırsatta vurguluyoruz. Bağımlı bireylere yardımcı olmak, gençleri bağımlılığın zararlarına karşı bilgilendirmek için COVID-19'un etkilerini azaltmak ve üstesinden gelmek üzere ulusal yenilikçi çözümler geliştirmeye acil ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. COVID-19 salgını sonrası Türkiye’de tütün, alkol, uyuşturucu madde kullanımı ve davranışsal bağımlılıklar üzerine mevcut durum dokümanımız, gelecekteki önleme, müdahale ve tedavi hizmetleri için bu teknik alanda daha yapılandırılmış ulusal değerlendirme ve izleme faaliyetine doğru ilk adım olabilir.
 
Aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz bu doküman, COVID-19 salgınının ülkemizdeki bağımlılıklar üzerindeki mevcut etkisini ortaya çıkaran bir örnek olarak hazırlanmıştır.

Dokümanlar

Covid-19 Salgını Sonrası Türkiye’de Bağımlılıklara İlişkin Mevcut Durum

doc
İNDİR