Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay Genel Başkanı Öztürk’ü kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay Genel Başkanı Öztürk’ü kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı makamında yapılan görüşmede, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Yeşilay’ın bağımlılık rehabilitasyonu alanında geliştirdiği Türkiye Bağımlılık Rehabilitasyon Modelini sundu. Bağımlılıkla mücadelede bütüncül bir bakış açısı ile her alanda etkin faaliyetler yürüten Yeşilay, "Türkiye Rehabilitasyon Modeli” projesi ile rehabilitasyon merkezlerinin hizmet sunumunu, finansmanını, insan kaynağını, akreditasyonunu ve denetimini içeren bir model geliştirildi. Modelin hayata geçirilmesiyle Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi kurulmuş olacak. Uyuşturucu bağımlısının uçtan uca tedavisi ve sosyal hayata kazandırılması, ancak entegre çalışan bir ekosistemle mümkündür. Türkiye Rehabilitasyon Modeli ile de mevcut yüksek nüks oranlarının azaltılması ve bağımlıların rehabilite edilerek sosyal hayata kazandırılması hedeflenmektedir. 

Görüşmede ayrıca Yeşilay’ın yurt içi ve yurt dışında yapılan koruma, önleme alanındaki eğitim ve farkındalık çalışmaları anlatıldı.