Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
 Diyarbakır Yeşilay, aday öğretmenlerle bir araya geldi

Diyarbakır Yeşilay, aday öğretmenlerle bir araya geldi

Yeşilay Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde Aday Öğretmen Yetiştirme kapsamında hizmet içi seminerinde eğitimlerini tamamlayan 650 öğretmene Yeşilay tanıtıldı.

Programda, Diyarbakır Yeşilay Şube Başkanı Yahya Öger, öğretmenlere Yeşilay ve Yeşilay’ın çalışması olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Yeşilay Gençlik kulüpleri ve Yeşilay’ın kültürel ve sanatsal faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kayapınar İlçesi Hantepe Şehitleri’nde düzenlenen tanıtım programına Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’da katıldı. Öğretmenlerle sohbet eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, etik değerlerin üzerinde durarak, ‘’Bağımlılıkla mücadele önemlidir. Öğretmenlerimiz örnek teşkil ederek çocuklarımızın geleceklerini çizmede büyük bir rol sahibidirler. Yeşilay’ın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Yaptıkları bu hizmetten dolayı Diyarbakır Yeşilay Şube Başkanı Yahya Öger’e teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger de, öğretmenlerin bugünkü toplumun önderleri, gelecek nesillerinde mimarları olduğunu belirterek, ‘’Öğretmenlerimize düşen en büyük görevlerden bir tanesi de bağımlılık mücadele noktasında öğrencilerin bilinçlendirilmesine yardımcı olmalarıdır. Bizim için önleyici eğitim öncelikle ailede ve okulda başlayarak, toplumun her kesimine gerekirse birebir görüşülerek kaliteli bir hayatın sürdürülmesinde özelikle tütün ve madde bağımlılığı konusunda ciddi bir çalışma yaparak insanların bu maddelerden uzaklaştırılması noktasında Yeşilay’a yardımcı olmalarıdır’’ dedi.