Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Futbol Malazgirtli gençleri bağımlılıktan uzak tutuyor

Futbol Malazgirtli gençleri bağımlılıktan uzak tutuyor

Yeşilay'ın desteklediği "Hayata Sporla Yeşil Işık Yak" projesi ile gençlerin spora yönlendirilerek bağımlılıktan uzak kalmaları ve sosyal hayata kazandırılmaları hedefleniyor.

Yeşilay'ın desteğiyle 1071 Malazgirt Spor Kulübü Derneği'nin yürüttüğü "Hayata Sporla Yeşil Işık Yak" projesi kapsamında kurulan futbol takımları kapanış programı için 25 Ağustos'ta sahaya çıktılar. Kulübün Kültür Merkezinden stadyuma yürüyüşle başlayan program, ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği maçlar sonrası sporcuların yanı sıra projeyi destekleyen kişi ve kurumlara ödül takdimiyle sona erdi.

Gençler futbolla bağımlılıktan uzak duruyor

Törende konuşma yapan 1071 Malazgirt Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Türeli "Bizim buradaki amacımız uyuşturucu, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan ve internet bağımlılığından gençlerimizi koruyup sporla hayata bağlamaktır. Proje kısa zamanda başarıya ulaştı, yetiştirdiğimiz sporcular ve kurduğumuz takımlar amatör liglerde mücadele etmeye devam edecekler. Gençler, sporun yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle de buluşuyor. Bu projenin ilçemizde yürütülmesini sağlayan Yeşilay'a başta şahsım olmak üzere tüm Malazgirt halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Gençler spor yapsın, bağımlılıktan uzak dursun

Malazgirt'te yaşayan 9-19 yaş arasındaki 150 çocuk ve gencin bağımlılıklardan uzak tutularak futbolla sosyal hayata katılım düzeylerinin artırılması amacıyla Aralık 2017'de hayata geçirilen projenin ilk aşamasında sporcu seçmeleri yapıldı ve takımlar kuruldu. Sporcuların kıyafet ve malzeme ihtiyaçları da Yeşilay'ın desteğiyle hayata geçen proje kapsamında karşılandı. Elemelere katılan 400 aday arasından seçilen 150 yetenekli genç sporcuya 2- 6 ay sürelerde futbol eğitimi verildi. U-13, U15, U-17 ve U-19 Birinci Kategori Amatör liglerinde mücadele edecek 4 takım kuruldu. U-15 yaş grubunda mücadele eden takım Muş il şampiyonluğunu kazandı.

Muş'un köklü spor kulüplerinden 1071 Malazgirt Spor "Gençler spor yapsın, bağımlılıktan uzak dursun" sloganıyla yürüttüğü proje ile gençler, futbolun yanı sıra yüzme gibi diğer sportif etkinlikleri yapma imkânı da buluyor.

Kültür evine kitap bağış kampanyası devam ediyor

Proje kapsamında kulüp binası içerisinde bir de Kültür Evi kurularak, kütüphane bölümü için kitap bağış kampanyası düzenlendi. Bilgisayar ve ücretsiz internet hizmetinin sunulduğu ve ilçe halkının da yararlanabildiği kültür evinin kütüphanesine kitap bağış kampanyası devam ediyor. Kültür Evi'nde zaman zaman sinema gösterimleri de yapılıyor.

Yeşilay, bağımlılıkla mücadele projelerini destekliyor

Bağımlılıkla mücadelenin kurumlar arasındaki etkin işbirliği ve koordinasyon ile yürütülmesinin gerekliliğine inanan Yeşilay bu doğrultuda sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırma merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları için mali destek programları tasarlamakta ve yürütmektedir. Bağımlılık konusunda potansiyele sahip kurum ve kuruluşları harekete geçirmek, kapasitelerini artırarak bağımlılıklarla mücadeleye ortak etmek amacıyla bugüne kadar 4 yılda 38 projeye yaklaşık 1 milyon 800 bin TL destek sağlanmıştır.