Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Genç Yeşilay sahalarda bağımlılıklarla mücadele ediyor!

Genç Yeşilay sahalarda bağımlılıklarla mücadele ediyor!

Genç Yeşilay çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında bağımlılıkla mücadele için çalışan Yeşilay'ın gönüllü ve dinamik ekibi Genç Yeşilay, birbirinden önemli projelerle ve etkinliklerle "bağımlılığa dur" diyor. Yaptığı örnek projelerle adından söz ettiren gönüllü elçiler, bir kez daha sahalara inerek akranlarıyla bağımlılıklara karşı savaş açtı. Genç ekip, sokaklarda gerçekleştirdiği etkinliklerle halkın nabzını tuttu.

Genç Yeşilay sokağın nabzını ritimle tuttu!

Yeşilay'ın artık bir ritim grubu var! Genç Yeşilaycılardan oluşan ritim grubu, Yeşilay'ın saha faaliyetlerinin yer aldığı her yerde eşsiz ritimleriyle ziyaretçileri coşturuyor. Ziyaretçiler de kendilerine dağıtılan shaker'larla gruba eşlik ediyor. Yeşilay Haftası boyunca Genç Yeşilaycılarımızdan oluşan ritim grubumuz da etkinlik çadırlarımızda izleyicileri ritim heyecanıyla coşturdu.

Dönem yorgunluğuna kamp molası

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce genç artık kamplarda bir araya geliyor. Çamkoru, Antalya Duacı'da yapılan kamplarda Genç Yeşilaycılar çeşitli aktiviteler ve oyunlarla yorgunluklarını attılar, eğitimlerle bilgilendiler, proje yazımı konusunda kendilerini geliştirdiler ve yeni Yeşilaycılarla kaynaşmanın duygusuyla, kampta harika vakit geçirdiler.

Genç Yeşilaycılar akranlarını eğitti!

Yeşilay'ın bağımlılıklar alanında büyük eğitim hamlesi olan ve alanında ilk ve tek olma özelliği taşıyan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Programı (TBM) kapsamında bu defa uzmanlar Genç Yeşilaycıları eğitti. TBM eğitimi alan yaklaşık 200 Genç Yeşilaycı kendi üniversitelerinde akranlarını bağımlılıklar konusunda bilinçlendirdi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü, ilk 1000 gence ulaşan üniversite oldu ve ödül almaya hak kazandı. TBM akran eğitimiyle Genç Yeşilaycıların bağımlılık mücadelesi üniversitelerde dalga dalga yayıldı, binlerce gence ulaştı.

Gençler Proje Döngüsü Eğitimi aldı

Genç Yeşilaycılar proje döngüsü eğitimi aldı. Saha faaliyetlerini, eğitim çalışmalarını daha etkili yapma ve Yeşilay tarafından mali konuda desteklenecek olan projelerin daha verimli olması amacıyla Genç Yeşilaycılara proje döngüsü eğitimi verildi. Genç Yeşilaycılar proje yazmanın mantığını ve inceliklerini öğrendiler ve eğitim sonunda taslak proje hazırlayarak tecrübe edindiler.

Gençlerin stantlarına yoğun ilgi!

Genç Yeşilaycılar artık her yerde, her üniversitede! Yaklaşık 70 üniversitede kurulan Genç Yeşilay'ın kulüp öğrencileri yıl boyunca üniversite kampüslerinde açtıkları stantlarla akranlarını bağımlılıklar konusunda bilgilendirdiler, ziyaretçilerine kokart, bileklik, bloknot, kalem hediye ettiler, kulüplerine yeni üyeler aldılar.

Bu seminerler herkesin dilinde!

Yeşilay Yayınları'ndan çıkan ve büyük bir saha araştırması olan Apaçi Gençlik kitabı yazarı Yard. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman Genç Yeşilay kulüplerinde yıl boyunca seminerler verdi. Dezavantajlı çocukları bizzat yerinde gözlemleyen Yaman, gözlerimini aktardığı Apaçi Gençlik kitabıyla bu gençliğin sorunlarını ünversitelerde seminerler vasıtasıyla gençlere aktardı. Yard. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman'ın etkili ve zengin sunumu ile apaçi gençlik bir kez daha her yönüyle ele alındı.

Sosyal medyaya bir de bu yönden bakın!

Üniversitelerdeki Genç Yeşilay kulüpleri yıl boyunca yaptıkları seminerlere sosyal medyayı da ekledi. Sosyal medyayı nasıl kullanmalı, hem bilinçli hem aktif kullanmak mümkün mü sorularının cevaplarını üniversiteli gençler bu seminerle buldu. Yeşilay uzmanları tarafından verilen sosyal medya eğitimleri yoğun ilgi gördü, gençler sosyal medyayı bilinçli kullanmanın ipuçlarını öğrendi.

Sanatla bağımlılığa "dur" denildi

Sakarya Üniversitesi Genç Yeşilay kulübü öğrencileri "Çetin Ceviz" adlı tiyatro oyunuyla madde bağımlılığı sorununa dikkat çekti, izleyiciler eğlenirken zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendi.

"Bir kereden bir şey olmaz, gel sen de bir fidan dik"

Gazi Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesindeki Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri fidan dikme projesini hayata geçirdi."Bir kereden bir şey olmaz, gel sen de bir fidan dik" sloganıyla harekete geçen Genç Yeşilaycılar hem fidan diktiler, hem de bağımlılıklara karşı dikkatleri çektiler.

Göğüs Hastalıkları servisine anlamlı ziyaret

Gazi Üniversitesi, Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri Dünya Sigarasız Gününde anlamlı bir ziyarette bulundular. Genç Yeşilaycılar, Tıp Fakültesi Hastanesindeki KOAH hastalarını ziyaret ettiler, hastalardan bağımlılığın acı sonuçlarını dinlediler. Gerçekleştirdikleri ziyaret güzel bir haberle de sonuçlandı; etkinlik sırasında anlatılan olaylardan etkilenen bir vatandaş sigarayı bırakma kararı aldı ve o anda bıraktı.

Pedal çevirmek bu kez sağlıklı yaşama teşvik için!

Gazi Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Sağlıklı yaşama teşvik için bisiklet turu düzenleyen Genç Yeşilaycılar, tur sonunda da Eymir Gölü'nde piknik yaptılar.