Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Genç Yeşilaycılar İtalya “Wefree” etkinliğine katıldı

Genç Yeşilaycılar İtalya “Wefree” etkinliğine katıldı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri, Genç Yeşilay Mali Destek Programından faydalanarak, İtalya’da gerçekleştirilen geleneksel Uluslararası Bağımlılık Önleme Projesi "Wefree-Özgür Olmak" etkinliğine katıldı.

Akranlarını bağımlılığa karşı bilinçlendirerek, uluslararası alanda faaliyet ve işbirliği yapmayı amaçlayan FSM Vakıf Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri İtalya'da faaliyet gösteren rehabilite merkezi  San Patrignano tarafından düzenlenen uluslararası önleme projesi  "wefree" etkinliğinde Türkiye'yi temsil ettiler. Etkinlikte Türkiye'deki bağımlılıkla mücadele çalışmalarını anlatarak Yeşilay'ı tanıtan gençler, bağımlılıkla mücadelede koruyucu önlemlerin altını çizdiler.

Her yıl Ekim ayında farklı ülkelerden binlerce gencin katıldığı İtalya'daki Wefree Günleri'nde diğer ülkelerin bağımlılıkla mücadele çalışmalarını da ayrıntılı inceleyen Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri, uluslararası gençlik çalışmaların Türkiye'ye entegre edilmesi konusunu da ele aldılar.

FSM Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri, yaptıkları sunumlarda da mücadelede gençlerin  madde bağımlılığına yatkın olduklarını vurgulamaktan çok  'madde'den uzak, sağlıklı hayat sürdürülebilirliğini anlattılar. Öğrenciler sunumlarında madde bağımlılığının ilk aşaması olan 'deneme'yi, gençlerin üstlendikleri aktif rol neticesinde hayatlarında hiç var etmemenin altını da çizdiler.

"Wefree" Özgür olmak etkinliği nedir?

Wefree Günleri her yılın ekim ayında farklı ülkelerden binlerce gencin katılımıyla gerçekleşen ve bağımlılıkla mücadeleyi kapsayan bir etkinlik. Bu ekinlik, İtalya'da San Patrignano adlı sivil toplum kuruluşunun kendi tesislerinde, bağımlılık sorunundan kurtulmak isteyen ve bu hayatta ikinci şansını değerlendiren gençlerin birlikteliğinde yapılıyor.

Wefree Günleri'nde tiyatro, konferans, atölye çalışmaları gibi pek çok etkinlik yapılıyor. Aynı zamanda etkinlik, eskiden bağımlı olan kişiler sahnede kendi hayat hikâyelerini anlatıp gençlerin bu hikâyelerden ders almasına da vesile oluyor. Etkinlikte altı çizilen konular ise şunlar; "WeFree" yani "özgür olmak", senin dışındaki şeylere değil,  bireyin kendisine bağlıdır. Özgür olmak, kendin olmak ve başkalarının senin hakkındaki düşüncelerinden endişelenmemektir. Kendin için doğru seçimi yapmaktır. Bu etkinlikte verilmek istenen en önemli mesaj "It depends on us", yani çözümün kendi içimizde olduğu ve bize bağlı olduğudur.