Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Kral Şakir’in Yaratıcısı Varol Yaşaroğlu’ndan Hayal Dünyasının Önemine Vurgu

Kral Şakir’in Yaratıcısı Varol Yaşaroğlu’ndan Hayal Dünyasının Önemine Vurgu

Yeşilay Dergisi’nin Şubat sayısının kapağını ünlü karikatürist Varol Yaşaroğlu tasarladı. Kral Şakir, Koca Kafalar, Fırıldak Ailesi gibi pek çok animasyona hayat veren Yaşaroğlu, yaratıcısı olduğu karakterlere yer verdiği kapakta “Kendi yarattığımız hayal dünyasında her şeyi değiştirmek mümkün” mottosunu kullandı.
 
Yeşilay’ın misyonunu çok önemsediğini ve çalışmalarıyla Yeşilay’a destek olmaktan mutluluk duyacağını belirten Varol Yaşaroğlu şunları söyledi:
“Toplumların geleceği olan çocuklar, ekranlardaki çizgi filmlerden büyük ölçüde etkileniyor. Çizgi filmler ve animasyonlar hem çocuklara model olmak hem de onların dünyalarını renklendirmek açısından önemli bir rol üstleniyor. Çocuklar eğlenirken ilgi duydukları karakterlerin etkisinde kalıyor ve  birçok davranışı daha akılda kalıcı bir şekilde öğreniyorlar. Küçük yaşlarda çocuklara kazandırdığımız davranışlar daha sonra onların yaşam alışkanlıklarına dönüşüyor. Bu davranışları kazandırmanın en güzel yolunun da onların dilinden konuşmak olduğu kanısındayım. Türk ailesi ve kültürünü yansıtan Kral Şakir ile çevre sorunundan, sağlıklı beslenmeye kadar birçok konu işliyoruz; böylece çocukların dünyalarını renklendirirken aynı zamanda vermek istediğimiz mesajları onlara daha kolay ulaştırıyoruz. Çocukların küçük yaşlarda bu konulardan haberdar olması bizim için önem taşıyor. Bu anlamda Yeşilay’ın 100 yılı aşkın bir süredir bağımlılıklarla mücadelesini, her yaş grubu için yürüttüğü projeleri, çok değerli buluyorum. Özellikle çocuklara yönelik hazırlanan kitaplar, ulusal ve uluslararası yarışmalar çok kıymetli ve anlamlı. Bu çalışmaları yaparken elbette biz büyüklerin de yaşam tarzımızla çocuklara rol model olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Bir Yeşilay gönüllüsü olarak, kendi yaşamımda bunu önemsiyor ve çizgilerimle iyi yaşam hayallerine destek olmaya çalışıyorum. Yeşilay ile birçok faydalı ve keyifli çalışmada bir arada olacağımıza inanıyor; sağlıklı nesillerin yetişmesi için her zaman katkı sağlamaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum.” 

Ünlü isimler Yeşilay Dergisi’nin kapak tasarımlarına devam ediyor

Sağlık, yaşam, kültür alanlarında zengin bir içerik sunan Yeşilay Dergisi’nin kapağı Yeşilay’ın 100’üncü yaşına özel olarak her ay ünlü bir isim tarafından tasarlanıyor. 2020 yılında ilk olarak usta ressam Devrim Erbil’in Haliç’i resmettiği eseri derginin Mart sayısının kapağında yer alırken, Nisan sayısının kapağını sevilen şarkıcı Aydilge, Mayıs sayısının kapağını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu tasarladı. Haziran kapağında “Cennette Bir Gün” adlı eseriyle ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin, Temmuz sayısının kapağında iki kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın tekvandocu İrem Yaman, Ağustos sayısının kapağında ise Tülin Şahin yer aldı. İyi ve sağlıklı yaşamın destekçisi Yeşilay, Eylül sayısı kapağını T.C. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya ve Ekim sayısı kapağını Prof. Dr. Aziz Sancar’a emanet etti. Kasım sayısının kapağını Arzu Sabancı tasarlarken, Aralık ayında ise kapağın emanet edildiği isim Nil Karaibrahimgil oldu. 2021 yılının Ocak sayısı kapağında Ayşe ve Ece Ege’nin dünyaca ünlü markası Dice Kayek’in desenleri yer aldı.
 
Türkiye’nin bin sayıyı geride bırakan ilk aylık dergisi Yeşilay Dergisi’nin bin 45’inci sayısına yesilaymarket.com ve Turkcell Dergilik’ten de ulaşılabiliyor.