Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Mavi Kırlangıç geri döndü

Mavi Kırlangıç geri döndü

1969 – 1980 yılları arasında yayımlanan Türkiye’nin en eski çocuk dergilerinden biri olan Mavi Kırlangıç, yeniden yayımlanmaya başlandı. Yeşilay’ın topluma sunduğu bir kültür hizmeti olan çocuk dergisi Mavi Kırlangıç, Haziran ayında yeniden çocuklarla buluştu.

İlk sayısı Ocak 1969’da çıkan ve 180 sayı yayımlanan Öğrenci ve Çocuk Dergisi Mavi Kırlangıç, Haziran ayında, uzun bir aradan sonra, yeniden okuyucularıyla buluştu. Sağlıklı yaşamı, sporu, kültürü, değerleri ve zararlı alışkanlıklardan korunmayı anlatan bir kimliğe sahip olan Mavi Kırlangıç dergisi, Yeşilay tarafından çocukların gelişimine destek vermek amacıyla yayımlanıyor.

Çocukların zihinsel gelişimine katkıda bulunuyor

Türkiye’nin en eski çocuk dergilerinden biri olan Mavi Kırlangıç’ın tüm içerikleri Yeşilay uzmanları tarafından yaşam becerilerine yönelik oluşturulan kazanım listelerine göre hazırlanıyor. Hedef kitle yaş grubu 6-10 olan dergi, çocuklarda yaş gruplarına yönelik olarak zararlı alışkanlıklar ve sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirici, farkındalık oluşturucu, korunma bilgi ve becerilerini geliştirici, yaşam becerileri kazandırıcı, büyüme ve gelişme açısından son derece önemli olan ince motor gelişimlerine katkı sunacak içeriğe sahip. El becerilerini geliştirmeye yönelik içeriğe/oyunlara da sahip olan dergide çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sunulması hedefleniyor.

İçerikler pedagog eşliğinde hazırlanıyor

 “Yeşilcan”, “Efe ve Ece” karakterleri üzerinden oluşturulan Mavi Kırlangıç dergisi, Türk kültür ve etiklerini taşıyan, çocukları bu yönde bilgilendiren bir yayın. Tüm içerikleri pedagog eşliğinde, doğru ve güvenilir kaynaklardan oluşan dergiyle çocuklar oyunlarla, maceralarla, eğlenceli hikâyelerle hem eğlenip hem de sağlıklı yaşam, kültür ve tarihi bilgileri öğreniyorlar. Sürpriz hediyeleriyle Mavi Kırlangıç çocuk dergisine Türkiye genelinde tüm bayilerden ulaşılabiliyor.