Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
New York Türk Evi’nde “Kadınlarda Bağımlılık ve İyileşme Süreçleri Forumu” Düzenledik

New York Türk Evi’nde “Kadınlarda Bağımlılık ve İyileşme Süreçleri Forumu” Düzenledik

Kadınlarda madde ve alkol bağımlılığının yol açtığı yıkıcı etkiler ve bu zorlu süreçte kadınların karşılaştığı çifte damgalama ve ayrımcılığın önüne geçilmesi ve ayrıca tedaviye erişimin iyileştirilmesine ışık tutmak amacıyla New York Türk Evi’nde “Kadınlarda Bağımlılık ve İyileşme Süreçleri Forumu” düzenledik.
 
Forumda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu ve ABD Türkiye Başkonsolosu Reyhan Özgür’ün yanı sıra Harward Üniversitesi, Amity Vakfı, Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi gibi bir çok kurumdan önemli konuşmacılar yer aldı. Bu etkinlik uzmanları, savunucuları ve politika yapıcıları bir araya getirerek, gerekli kamu ve uluslararası politikaların oluşturulması, kurumlar ve disiplinler arası iş birliğinin geliştirilmesi ve kadının statüsünün desteklenmesi için önemli bir zemin oluşturmaktadır.
 
Ayrıca, foruma katılan ziyaretçiler, Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nda ödül kazanan ve yarışmaya katılan eserlerden derlenen eserlerden oluşan sergiyi de ziyaret etme fırsatı buldular.