Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Öğretmenlerimiz bağımlılıklarla mücadelenin vazgeçilmez parçasıdır

Öğretmenlerimiz bağımlılıklarla mücadelenin vazgeçilmez parçasıdır

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, "Bağımlılıklarla mücadelenin vazgeçilmez parçası ve en önemli destekçileri olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü minnet ve şükranla kutluyoruz" dedi.

Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Öğretmenler Günü'nü kutlayan Başkan Öztürk, Yeşilay olarak bağımsız bir neslin öğretmenlerimizin gayret ve fedakârlıkları ile mümkün olacağına inandıklarını söyledi. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın (TBM) en önemli uygulayıcıları olan öğretmenlerin bağımlılıkla mücadelede vazgeçilmez destekçileri olduğunu ifade eden Öztürk, çocukların aileden sonra ikinci yuvasının okul olduğunu belirtti.

"Öğretmenler rol-model olmalıdır"
Bağımlılıkları önlemede en etkili yöntemin eğitimle başladığını vurgulayan Öztürk, "Çocukluktan ergenlik döneminin bitişine kadar bağımlılıkla mücadelede okulun rolü çok önemli. Gençlerimizi eğiterek ve onları gönüllü hale getirerek akranlarının bağımlılığına karşı mücadele etme ve onlara rol-model olma konusunda yönlendirme imkânı önümüzde durmaktadır. İyi örnek olma noktasında en önemli etken de öğretmenlerdir. Söz ve davranışlarıyla öğrencilere rol model olması öğretmenlerin dikkat etmeleri gereken en önemli meseledir" diye konuştu.

Başkan Öztürk, Yeşilay'ın önleyici, koruyucu alanındaki en etkili ve devrim niteliğindeki projesinin TBM olduğunu da sözlerine ekledi.

Rehber öğretmenlere ilk kez bağımlılık eğitimi verildi
Okullarda ve ulusal düzeyde bağımlılıklar hakkında bilinç oluşturulması amacıyla başlatılan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) için 2014 yılında Milli Eğitimi Bakanlığı ve Yeşilay arasında protokol imzalandı. TBM kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden toplam 487 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 11 Rehber ve Psikolojik Danışmanlık öğretmeni, formatör olarak uzmanlar tarafından alkol, tütün, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında eğitim aldı. Program kapsamında 28 bin rehber öğretmen bağımlılıkla mücadele eğitimi aldı. Yeşilay'ın ülkenin dört bir yanına yayılmış şubeleri ve yerel yönetimlerin desteğiyle formatörler artık her türlü bağımlılığa karşı risk altında olan çocuk ve gençleri eğitecek rehber öğretmenlerin uygulayıcı eğitimlerine başladı. Bu şekilde her ilden 5 alanda yetiştirilen 5 formatör, kendi il ve ilçelerindeki rehber öğretmenleri TBM eğitim içerikleriyle yetiştirdi. Bu şekilde ülke genelinde 28 bin rehber öğretmen TBM'nin uygulayıcı eğiticisi oldu. Hedef ise rehber öğretmenler vasıtasıyla 20 milyon öğrenciye bağımlılıklarda dokunmadan Yeşilay'ın dokunması!