Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Pedallar Yeşilay Dayanışması İçin Döndü!

Pedallar Yeşilay Dayanışması İçin Döndü!

Bu yıl "İyi ki Yeşilay var!" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Yeşilay Haftası'nda İstanbul başta olmak üzere Bursa, Hatay, Kayseri, Sakarya, Ankara ve Eskişehir’de eş zamanlı olarak bisiklet turu düzenlendi. Pedalların Yeşilay dayanışması için döndüğü turun İstanbul ayağı 1500'e yakın bisikletlinin katılımıyla Tarihi Yarımada'da gerçekleşti. Yeşilay'ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlandığı haftada gerçekleşen etkinliklerle kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını arttırmak hedeflendi.

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası Türkiye çapında düzenlenen bisiklet turuna ev sahipliği yaptı. Yeşilay'ın her yıl geleneksel hale getirdiği turun bu yıl ki sloganı "İyi ki Yeşilay var!" oldu.

İstanbul'da 6 Mart Çarşamba günü Tarihi Yarımada'da gerçekleşen tur, Sepetçiler Kasrı'nda keyifli bir kahvaltı ile başladı. İstanbul'dan yaklaşık 1500 bisikletlinin katıldığı turun ünlü misafirleri arasında milli rallici Burcu Çetinkaya ve ünlü haber sunucusu Serdar Cebe yer aldı. Tura, Gülhane Parkı, Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Çatladıkapı, Samatya ve Yedikule'nin güzellikleri arasından geçerek devam eden katılımcılar, Panorama 1453 müzesinde verilen molanın ardından Edirnekapı, Kariye Müzesi, Balat ve Bulgar Kilisesi eşliğinde ilerleyerek başlangıç noktasına geri döndüler. Sepetçiler Kasrı'na varıldıktan sonra katılımcılar arasında yapılan çekilişle şanslı 3 kişiye bisiklet hediye edildi.

Etkinlik, İstanbul başta olmak üzere Bursa, Hatay, Kayseri, Sakarya, Ankara ve Eskişehir'de eş zamanlı olarak düzenlendi.

Halkın bağımlılık konusunda farkındalığını artırmayı hedefleyen Yeşilay Haftası'nda düzenlenen etkinlik destekçiler tarafından büyük ilgi gördü. Yeşilay'ın 96. yıl dönümünün de kutlandığı hafta ile ilgili olarak Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, "Her yıl Bisikletliler Derneği ile birlikte Tarihi Yarımada'da düzenlendiğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz bisiklet turumuz yine büyük ilgi gördü. Tarihi Yarımada'nın güzelliklerini keşfettiğimiz turda hedefimiz kamuoyunu bağımlılıklarla mücadeleye çağırmak ve sağlıklı yaşamın güzelliklerini anlatmaktı. 7 farklı ilde aynı zamanda gerçekleşen etkinliğimiz ile ülke çapında "İyi ki Yeşilay var" dedik "şeklinde konuştu.

Milli rallici Burcu Çetinkaya, sağlıklı ve zinde kalmanın en önemli yolunun spor olduğunu belirterek "Ben de Yeşilay'ın bisiklet turuna katılarak zararlı alışkanlıkların tehlikesine karşı farkındalık uyandırmak, sporun insan hayatına sağladığı faydaya dikkat çekmek istedim." dedi. Ünlü haber sunucusu Serdar Cebe ise; bir bisiklet tutkunu olduğunu, birçok tura katıldığını ama bağımsız bir yaşam için düzenlenen bu turda pedal çevirmenin kendisi için çok daha farklı ve anlamlı olduğunu söyledi.