Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" Yarışması’nda Türkiye’de dereceye girenler ödüllendirildi

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" Yarışması’nda Türkiye’de dereceye girenler ödüllendirildi

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye’de tüm okullarda uygulamaya geçirilen, bağımlılık temalı görsel ve edebi alanda eserlerin ödüllendirildiği “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının birincileri 5 Mayıs’ta Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Yeşilay tarafından “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında her yıl ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen bağımlılık konulu yarışmada büyük ödül kazananlar ödüllerine kavuştu. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte ilk defa 81 ilde düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının il birincileri arasından seçilen en iyi eserlerin sahiplerine 5 Mayıs’ta Yeşilay Genel Merkezinde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Yarışmaya 81 ilden katılan ve dereceye giren eserler de Sepetçiler Kasrı’nda sergilenmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in teşrifleriyle ve Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşen büyük ödül törenine Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmet Müdürü Celil Güngör, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, jüri üyeleri Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı ve İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, yazar Mevlana İdris Zengin ile birlikte öğrenci ve aileleri katıldı.  

Yeşilay tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen bağımlılık konulu yarışma afiş, resim, karikatür, kompozisyon, şiir kategorilerinde düzenlendi. Yüzlerce eserin başvurduğu yarışmada tüm illerin yarışma birincileri ise Yeşilay şubeleri ve ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde düzenlenen törenlerle geçtiğimiz hafta ödüllerini aldılar. 451 eser ise finalde yarışmak için Yeşilay Genel Merkezi’ne gönderildi. Burada da Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı ve İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, yazar Mevlana İdris Zengin ve tanınmış ünlü ressam İsmail Acar’ın da aralarında bulunduğu jüri tarafından Türkiye birinci, ikinci ve üçüncüleri seçildi.

Erdem: “Bakanlık olarak Yeşilay’ın destekçisiyiz”

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, törende yaptığı konuşmada; “Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak için mücadele eden Yeşilay’ın her aman destekçisiyiz. Yeşilay’la okullarda sürdürmüş olduğumuz her yaş grubuna özel bağımlılık bilgilendirme eğitimleri büyük bir hızla ve çok verimli sonuçlarla devam ediyor. Bugün burada da öğrencilerimizin yeteneklerinin konuştuğu Yeşilay ve bağımlılık temalı eser sahiplerine ödüllerini veriyoruz. Bakanlık olarak bu tr yarışmaları tavsiye ve teşvik ediyoruz.” dedi.

“Öğrencilerin yaptıkları eserlerle konuya duyarlılıkları artıyor.”

Törende konuşan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılıkların önlenmesinde doğru bilgilerin, doğru yöntemlerle uygulanmasının ve aktarılmasının önemini vurgulayarak şunları söyledi:

“2011 yılından bu yana Yeşilay’ın ilkokul, ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirdiği bu yarışmayla öğrencilerimiz bağımlılıkların insan hayatına etkisini hem öğreniyor, hem de yeteneklerinizle harika eserler ortaya çıkarıyorlar. Gençlerimizin eserlerinde yansıttıkları bağımlılık tanımı ve sebep olduğu etkiler, bizim de bu konuya farklı perspektiflerden bakmamızı sağlıyor. Her yıl daha fazla eser Yeşilay’a ulaşıyor; bu ilgiden ve gençlerimizin konuya duyarlılığının artmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu organizasyonu Türkiye geneline yaymamıza destek veren Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere, yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize, emeği geçen okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, ailelerine, jüri üyelerine ve bu çalışmada her zaman yanımızda olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönülden teşekkür ediyoruz.” Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte tüm okullarda Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının da yürütüldüğünü söyleyen Öztürk; “TBM ile her öğrencimiz kendi yaş gruplarına uygun bir şekilde tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında eğitimlerini alıyor. Bu eğitimler şu ana kadar 11 milyon öğrenciye ve 2 milyon yetişkine ulaştı.” dedi.

Öğrenciler eserleriyle bağımlılıklara dikkat çekiyor

Yeşilay tarafından 2011 yılında İstanbul’da başlatılan ve bu yıl 7.’si yapılan Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması, 2017 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ildeki Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte düzenlenmeye başlandı. İlkokul, ortaokul ve liselerde, "bağımlılık" konulu edebi ve görsel kategori olarak kompozisyon, şiir, afiş, resim, karikatür ve kısa video gibi alanlarda düzenlenen yarışma ile öğrencilerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda kendilerinde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmaları amaçlanıyor.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasının bu yılki il birincileri 500 TL, Türkiye finalinde ise 18 kategoride birincilere 5.000 TL, ikincilere 3.000 TL, üçüncülere ise 1.500 TL para ödülü verili. Ayrıca ülke genelinde dereceye giren öğrenciler Yeşilay tarafından “Gelişim Kampı” ve Bosna gezisi ile ödüllendirildi.  

Büyük ödül kazananlar için tıklayınız.

Dokümanlar

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK’ YARIŞMASI’NDA TÜRKİYE’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

pdf
İNDİR