Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın sonuçları 16 Ocak’ta açıklanıyor

Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın sonuçları 16 Ocak’ta açıklanıyor

Kamuoyunun ve özellikle gençlerin bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek, bu önemli konuda düşünmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve yoğun ilgi gören Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’na katılım için başvurular tamamlandı. Sonuçları 16 Ocak’ta açıklanacak yarışmaya, 65 ülkeden, 510 katılımcı 1225 karikatür ile katıldı. Yarışmada dereceye giren eserler, Yeşilay Haftası’nda sergilenecek.

Yeşilay tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’na başvurular tamamlandı. Yarışmaya ABD, Brezilya, Meksika, Avrupa ülkeleri, Endonezya, Çin, Avustralya ve Ortadoğu başta olmak üzere 65 ülkeden 510 katılımcı, bağımlılık ve karikatür sanatını buluşturan 1225 eser ile başvurdu. Sanatçıların; uyuşturucu madde, tütün, alkol, teknoloji, kumar bağımlılığı gibi alt başlıkların yanı sıra, bağımlılıkların insana ve topluma verdiği zararlara da değinmeleri hedeflendi.

Birinciliği elde eden yarışmacının 3 bin dolar, başarılı bulunun 5 yarışmacının ise 500 dolar ve başarı plaketi ile ödüllendirileceği Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın sonuçları; yerli ve yabancı ünlü karikatüristlerin yer aldığı bir jüri tarafından belirlenecek.

Ödüller ve sergi Yeşilay Haftası’nda

13 Ocak 2017 tarihinde Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda buluşacak olan jüri üyeleri ödül kazanan eserleri; sanatsal nitelik olarak 25 puan, konuya uygun mizahi yönüne 25 puan, eserde yansıtılan konunun günlük yaşamla ilişkili toplumsal ve kültürel etki gücüne ise 50 tam puan verilerek belirleyecekler. Sonuçların kamuoyuna 16 Ocak 2017 tarihinde duyurulacağı Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması ödülleri, Yeşilay Haftası’nda verilecek. Dereceye giren eserler de yine Yeşilay Haftası’nda sergilenecek.