Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, 18 Ülke Temsilcisiyle Viyana’daki Birleşmiş Milletler Konferansına Katıldı

Yeşilay, 18 Ülke Temsilcisiyle Viyana’daki Birleşmiş Milletler Konferansına Katıldı

Yeşilay, “Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi” tarafından düzenlenen Narkotik Uyuşturucular Komisyonu Toplantısı’na katılarak alkol ve madde bağımlılığına ilişkin güncel araştırmalarını 11 farklı oturumda paylaştı.

Bilimselliği temel alarak bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) tarafından düzenlenen Narkotik Uyuşturucular Komisyonu Toplantısı’na (CND) katıldı. 2 - 6 Mart tarihleri arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Birleşmiş Milletler Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Türk Yeşilayı’nın liderliğinde 18 ülkenin Yeşilay yöneticileri katıldı. Yeşilay temsilcileri 11 farklı oturumda deneyimlerini ve çalışmalarını paylaştı.
 
Yeşilay Genel Başkan Vekili Dr. Mehmet Dinç, “Uyuşturucu Politikalarında Kanıta Dayalı Kamu Politikasının Geliştirilmesi: Türkiye’de Atık Su Analizi” ve “Sağlık Sisteminin Bütünleyici Bir Parçası Olarak Kanıta Dayalı Tedavi” başlıklarında konuşmalarını gerçekleştirdi.
 
Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Erol  “Uyuşturucu Kullanımının Önlenmesine Gençlerin Katılımı: Sağlıklı ve Müreffeh Topluluklar ve Toplumlar İnşa Etmenin Bir Yolu” konusunda sunumunu yaptı.
 
Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık ise, “100 Yıllık Tecrübe: Kadınlar, Göçmenler ve Diğer Hassas Gruplar Özelinde Kanıta Dayalı Çalışmalar” başlıklı oturumda göç, bağımlılık ve Türkiye’de tedaviye başvuranlarda bağımlılık profiline ilişkin bir sunum gerçekleştirdi ve Yeşilay olarak 100 yıldır, bilimsel verilere ve kanıta dayalı çalışmalar yürütmekte olduğumuzu; edindiğimiz deneyimi de dünyada bu alanda çalışan kurumlarla paylaşarak bağımlılıklarla mücadelenin küresel çapta güçlenmesini sağladığımızı BM ülke temsilcileri ile paylaştı.
 
18 Ülke Yeşilayı’ndan 11 farklı bağımlılık sunumu
63. CND’ye Türkiye’nin yanı sıra, Afganistan, Arnavutluk, Bosna, Brezilya, Fas, Güney Afrika, Gürcistan, Karadağ, Kenya, Kıbrıs, Kuzey Makedonya, Malezya, Nijerya, Sırbistan, Sudan, Uganda ve Ürdün olmak üzere 18 Ülke Yeşilayı katıldı.
Ülke Yeşilay’larının katkıları ile Madde Kullanımın Önlenmesi ve Tedavisinde Toplumsal Hareketler, Önleme İnisiyatifleri ve Etkin Madde Eğitiminin Desteklenmesi, Atıksu Analizi, Sınır Tanımayan Önleme: Balkanlar Özelinde Etkin Madde Politikası, Bağımlılığın Önlenmesinin Ötesinde: Geleceklerini Oluşturmak için Gençlerin Güçlendirilmesi, Sağlık Sisteminin Bütünleyici Bir Parçası Olarak Kanıta Dayalı Tedavi, Afrika'nın Sesi: 6 Ülkeden Örneklerle Sürdürülebilirliği Önleme, Madde Alanında Kritik bir Aktör Olarak Medya, Uyuşturucudan Arındırılmış İşyerleri Programı: Önleme, Tedavi ve İyileşme, Uyuşturucu Kullanımının Önlenmesine Gençlerin Katılımı: Sağlıklı Ve Müreffeh Topluluklar Ve Toplumlar İnşa Etmenin Bir Yolu başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.
 
Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın kazananları 3. kez Viyana’da
Yeşilay’ın kamuoyunun ve özellikle gençlerin bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek için düzenlediği Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın kazananlarından oluşan sergiyi bu yıl 3’üncü kez toplantı boyunca katılımcıların ziyaretine açtı. 4 yıldır düzenlenen ve tüm dünyadaki karikatüristlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada öne çıkan eserler, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Yeşilay, uluslararası arenada bilimsel çalışmalarının yanı sıra bu alanda yürüttüğü sanatsal çalışmalarla da dikkat çekti.