Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Avustralya Uyuşturucu Politikaları Araştırma Cemiyeti’nin konferansına katıldı

Yeşilay, Avustralya Uyuşturucu Politikaları Araştırma Cemiyeti’nin konferansına katıldı

Uyuşturucu politikaları alanında karar alıcıları, araştırmacıları ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getiren “Uyuşturucu Politikaları Araştırma Cemiyeti (ISSDP) 10. Yıllık Konferansı” 16-18 Mayıs tarihlerinde Avustralya’nın Sydney şehrinde düzenlendi. Yeşilay konferans oturumlarında Ulusal Uyuşturucu Politikasında Sivil Toplum Çalışmaları ve Türkiye Bağımlıkla Mücadele Eğitim Programı(TBM) başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Uyuşturucu Politikaları Araştırma Cemiyeti (ISSDP) tarafından her yıl düzenlenen bilimsel konferansların bu yıl onuncusu 16-18 Mayıs tarihlerinde Ulusal Uyuşturucu ve Alkol Araştırma Merkezi (NDARC) ev sahipliğinde Sydney'de düzenlendi. Konferansa kriminoloji, halk sağlığı, ekonomi, hukuk, politika, sosyoloji, kamu yönetimi ve psikoloji gibi çok farklı bölümlerden uzman araştırmacılar katıldı. Konferans sürecinde tüm dünyadan çeşitli uygulama örnekleriyle uyuşturucu politikalarının belirlenmesindeki küresel ve yerel dinamiklere değinildi.

Konferansta özellikle BM UNGASS sonuçları değerlendirilirken devletlerin uyuşturucu politikalarında gittikleri değişikliklere farklı ülke örnekleriyle vurgu yapıldı. Bu konuda özellikle Asya ülkelerinde uygulanan bilimsel temelli zarar azaltma uygulamaları anlatıldı. Her bir oturum sonucunda katılımcılar ve konuşmacıların fikir alışverişlerinde bulunduğu müzakereler yapıldı.

2011 yılından itibaren ISSDP üyesi olan Yeşilay, geçmiş yıllarda düzenlenen konferanslara katılım sağlamıştı. Bu yıl düzenlenen konferansa ise Yönetim Kurulu üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan, Av. Osman Baturhan Dursun, Yrd. Doç. Dr. Azize Nilgün Canel ve Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz katıldı. Yeşilay konferans programında "Sivil Toplum" ve "Önleme" başlıklı panel oturumlarında sunumlar gerçekleştirdi.

ISSDP 11. yıllık konferansı Aarhus Üniversitesi ev sahipliğinde 17-19 Mayıs 2017 tarihlerinde Danimarka’da düzenlenecek.