Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Bilimsel Araştırmalar Bülteni’nin İlk Sayısı Yayımlandı

Yeşilay Bilimsel Araştırmalar Bülteni’nin İlk Sayısı Yayımlandı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti bağımlılıklardan korunma, bağımlılıkları önleme, terapi ve tedavi aşamalarında bağımlılıklarla mücadele safhalarındaki davranış pekiştirme ve/veya davranış değişimi sağlama çalışmalarında bilimsel kanıta dayalı araştırma, analiz ve müdahale yaklaşımını benimsemektedir. Bu sebeple alanındaki ulusal ve uluslararası gündemi yakından takip etmektedir.
 
Bağımlılıklar ile mücadele alanında en güncel ulusal ve uluslararası bilimsel gelişmeleri okuyucusuyla buluşturmayı amaçlayan Yeşilay Bilimsel Araştırmalar Bülteni, 30.04.2020 tarihinde yayımlanan ilk sayısı ile yayın hayatına başlamıştır.
 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bilimsel Çalışmalar Müdürlüğü tarafından 2020 yılı başından itibaren dört ayda bir yayınlanması planlanan Bülten, başlıca 4 ana bölümden oluşmaktadır:

  1. Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Ulusal/Uluslararası Gündem

  2. Ulusal/Uluslararası Küresel Bilimsel Etkinlikler

  3. Bilimsel Araştırma Projeleri / Bilimsel Makaleler

  4. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Lisansüstü Tez Araştırma Bursları 

Bültenin başlıca hedef kitlesi ise; Türkiye Yeşilay Cemiyeti yöneticileri ve çalışanları, akademisyenler/uzmanlar, bağımlılık ile mücadele eden ulusal kurum / kuruluşlar, bağımlılık ile ilgili doğrudan/dolaylı olarak çalışan ulusal sivil toplum kuruluşları, politika yapıcılar ve Uluslararası Yeşilay Federasyonu çatısı altında yer alan Ülke Yeşilaylarıdır. 

Dokümanlar

Yeşilay Bilimsel Araştırmalar Bülteni - No 1

pdf
İNDİR