Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, BM'de Doğu Avrupa ve Orta Asya'yı temsil ediyor

Yeşilay, BM'de Doğu Avrupa ve Orta Asya'yı temsil ediyor

Birleşmiş Milletler UNGASS 2016 Sivil Toplum Görev Gücü (Civil Society Task Force) üyeliğine seçilen Yeşilay, bu yıl üst düzey uyuşturucu gündemiyle toplanacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Özel Oturumu'na (UNGASS), Doğu Avrupa ve Orta Asya bölge temsilcisi olarak katılıyor.

Dünya uyuşturucu problemine çözüm önerileri getirmesi beklenen UNGASS 2016 toplantısı, tüm üye devletler, Birleşmiş Milletlerin ilgili organları, yerel yönetimler, akademisyenler, saha çalışanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla, 19 - 21 Nisan tarihlerinde, New York Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde gerçekleşiyor.

UNGASS 2016 sürecinde, BM ve sivil toplum kuruluşları arasında etkili iletişim ve koordinasyonu sağlamak üzere 2014 yılında Sivil Toplum Görev Gücü (Civil Society Task Force) kurulmuştu. Doğu Avrupa ve Orta Asya bölge temsilcisi olarak seçilen Yeşilay da UNGASS hazırlık sürecinde bölgedeki uyuşturucu politikaları ve sorunlarının BM mekanizmalarına yansıtılması için söz konusu bölgelerden 50 ülke temsilcisini İstanbul'da bir araya getirerek bölge istişare toplantısı düzenlemişti.

Yeşilay, BM'de Türkiye Uyuşturucu Politikasını anlatıyor
Yeşilay, UNGASS 2016 Genel Kurulu'nda "National Drug Policy of Turkey: Prevention and Rehabilitation Practices" (Türkiye Ulusal Uyuşturucu Politikası: Önleme ve Rehabilitasyon Uygulamaları) başlıklı bir yan etkinlik de düzenliyor. Yan etkinlik T.C. New York BM Daimi Temsilciği ve BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) ile birlikte 21 Nisan Perşembe günü 11.30-12.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Moderatörlüğünü Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk'ün üstleneceği panele, Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azize Nilgün Canel, Uzman Klinik Psikolog Mehmet Dinç, BM Uyuşturucu Önleme ve Sağlık Birimi Başkanı Gilberto Gerra ve Angela Me konuşmacı olarak katılıyor.

Çok sayıda devlet başkanının katılımının ve uyuşturucu politikaları alanında önemli politika değişikliklerinin öngörüldüğü 2016 BM Genel Kurulu Uyuşturucu Politikaları Özel Oturumu'nun hazırlığı sürecinde Yeşilay, Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinde yürütülecek çalışmaların ve BM'de yürütülecek sürecin merkezi olacak.