Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, BM Viyana Sivil Toplum Gücü üyesi oldu

Yeşilay, BM Viyana Sivil Toplum Gücü üyesi oldu

Viyana Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Sivil Toplum Komitesi (VNGOC) ile Newyork Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Sivil Toplum Komitesi'nin (NYNGOC) birlikte oluşturmuş olduğu BM Viyana Sivil Toplum Görev Gücü'ne (CSTF) üye olarak Yeşilay'ı temsilen Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz seçildi.

2015 yılında Viyana Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Sivil Toplum Komitesi (VNGOC) ile Newyork Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Sivil Toplum Komitesi'nin (NYNGOC) birlikte oluşturmuş olduğu Sivil Toplum Görev Gücü (CSTF), 2019 yılında yapılacak olan Viyana 62. Uyuşturucu Maddeler Komisyonu Toplantısına hazırlanıyor. Uluslararası çalışmalarına büyük bir ivme kazandıran ve 41 ülkede teşkilatlanmasını kuran Yeşilay da 35 ülkenin üye olarak yer aldığı CTSF Komitesinde Doğu Avrupa ve Orta Asya'yı temsilen programa katılıyor.

CTSF Komitesi uyuşturucu madde bağımlılığına karşı politika geliştirilmesi, mevcut politikaların gözden geçirilmesi amacıyla devletlerin etkin olduğu alanda sivil toplum kuruluşlarının etkinliğini artırmayı amaçlıyor. Yeşilay adına komitenin üyesi olan Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yeşilay'ın uluslararası arenada yaygınlaşmasına ve etkililiğine dikkat çekerek; "Yeşilay, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler gibi birçok dünya sağlık otoritesinde üye, danışmanlık statüsü gibi etkin rollerde yer alıyor. Yüzüncü yılına vardığında dünyada bağımlılık alanında lider sivil toplum kuruluşu olma yolunda ilerleyen Yeşilayımız, şu an 41 ülkede Ülke Yeşilayını kurmuş, faaliyetlerini bu ülkelerde uygulamaya başlamış, önleme çalışmaları BM tarafından örnek gösterilen bir konuma geldi. Yaklaşık bir asırlık deneyimimizi hem diğer ülkelere taşımak, model olarak diğer ülkelerin yaptığı çalışmaları incelemek için uluslararası faaliyetlerde yer alıyoruz. CTSF'ye üye olarak, Viyana 62. Uyuşturucu Maddeler Komisyonu toplantısında da Doğu Avrupa ve Orta Asya'yı temsilen bu ülkelerin bağımlılık sorunlarını taşıyacağız, modeller üreteceğiz, çözüm yollarını tartışacağız" dedi.