Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Bursa, Reyhan Paşa Hamamı’nda

Yeşilay Bursa, Reyhan Paşa Hamamı’nda

Tarihi Bursa Reyhan Paşa Hamamı, "sağlıklı bir gelecek" hedefiyle Yeşilay Bursa Şubesi'nin faaliyetlerine mekân olacak.

Altı asrın ardından orijinal kimliğine kavuşturulan Reyhan Paşa Hamamı, törenle hizmete açıldı. Reyhan Paşa Hamamı, ‘sağlıklı bir gelecek' hedefiyle Yeşilay Bursa Şubesi'nin faaliyetlerine mekân olacak. Reyhan Paşa Hamamı'nın açılışı geçmiş dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'la birlikte gerçekleştirildi.

Reyhan Paşa Hamamı'nın köklü tarihinin 1430'lu yıllara uzandığını söyleyen Belediye Başkanı Recep Altepe, "Uzun yıllardır harabe halinde bekleyen eser, temelinden kubbesine kadar tümüyle restore edildi ve yapı ilk günkü özgün haliyle ortaya çıkarıldı" dedi. Mekânda Yeşilay Bursa Şubesi'nin çalışmalarını sürdüreceğini belirten Başkan Altepe, "Reyhan Paşa Hamamı, Bursa'daki ilk yapılardan biri olarak altı asır sonra ilk günkü ihtişamına kavuşturuldu. Bina restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla üzerindeki yorgunluğu da atmış oldu." şeklinde konuştu.

İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, törende yaptığı konuşmada, tarihi değerlerin işlevlendirilerek gün yüzüne çıkarılmasının önemini vurguladı. Reyhan Paşa Hamamının Yeşilay Bursa Şubesine tahsis edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ala sözlerine şu şekilde devam etti: "Yeşilay, son yıllarda ciddi bir atılım içerisinde. Kötü alışkanlıkları minimuma indirmenin yollarını hep birlikte aramalıyız. Reyhan Paşa Hamamı'nda Yeşilay, önemli bir sorumluluğu yerine getirerek vatandaşları bilinçlendirecek. Buradan herkesin faydalanması gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızı buraya yönlendirelim" dedi.

Yeşilay'dan Başkan Altepe'ye teşekkür 
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ise Yeşilay'ın kuruluş sürecini anlattığı konuşmasında, "Yeşilay olarak gurur günümüz. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, Yeşilay Bursa Şubesi'ne bu mekânı emanet ettiği için teşekkür ediyoruz. Sağlıklı gelecek için gençlerin her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmaları hedefiyle anne ve babaların da eğitilmeleri gerekiyor. Aynı zamanda bu konuda sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düşüyor" dedi.

Yeşilay'ın faaliyetlerini anlatan Öztürk, bu yıl ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı' adlı bir eğitim programını hayata geçirdiklerini ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin oluşumuyla da bağımlılık konusunun sosyal, psikolojik ve rehabilitasyon boyutunu mercek altına aldıklarını kaydetti.

Reyhan Paşa Hamamı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilay Bursa Şubesi ile yapılan protokol sonucu Yeşilay binası olarak kullanılmaya başlandı. Sosyal ve kültürel amaçlı faaliyetlerin gerçekleştirileceği mekân, bir yaşam merkezi olacak.