Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Danışmanlık Merkezi Ümraniye açıldı

Yeşilay Danışmanlık Merkezi Ümraniye açıldı

Yeşilay’ın; alkol ve uyuşturucu bağımlı ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal, ayaktan tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin Türkiye genelindeki 7’nci şubesi Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye ve dünyanın en büyük sorunlarının başında bağımlılıkların geldiğini belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, açılış konuşmasında "YEDAM ile bir sistem kurduk. Bağımlının bizi aramasından itibaren süreci biz kontrol ediyoruz. Gerekirse tedaviye yönlendiriyoruz ve devamlı takip ediyoruz."dedi.

YEDAM’lar Yaygınlaşmaya Devam Ediyor
İnsanlığın ortak düşmanı olan bağımlılıklara karşı Yeşilay’ın yürüttüğü ulusal ve uluslararası alanda önleyici ve müdahale kapsamlı projelerin hızla sürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Öztürk, rehabilitasyon hizmeti için de adımlar atmaya devam ettiklerinin altını çizdi: “Bu adımlardan en önemlisi 2015 yılında danışma hattı ile faaliyete başlayan, bağımlı ve yakılarına ücretsiz psiko-sosyal destek ve ayaktan tedavi hizmeti veren YEDAM’larımızdır. Türkiye’nin dört bir yanına yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz YEDAM’lardan üçü İstanbul’da, diğerleri de Antalya, Düzce ve Şanlıurfa’da olmak üzere 6 tane bulunmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız Ümraniye YEDAM ile bu sayıyı 7’ye çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte desteklerini ve katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Hanımefendi Sn. Emine Erdoğan’a şahsım ve Yeşilay teşkilatı adına sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim.”

42 Bin Kişi Destek için YEDAM’ları Aradı
Bir asırlık tarihinde bağımlılık alanında koruyucu ve önleyici çalışmalar yapan Yeşilay, 2013 yılından itibarıyla tüzüğüne rehabilitasyon faaliyetlerini ekleyerek bu alanda da hizmet vermeye başladı. Bağımlılıkla mücadelede aktif ve öncü rol oynayan bir Yeşilay olma yolunda büyük adımlar atan Yeşilay bugün artık koruyan, eğiten, iyileştiren, gönüllüleriyle her geçen gün daha da büyüyen, araştıran, dinleyen, sahip çıkan bir Yeşilay’a dönüştü.

Bu doğrultuda, 2015 yılında psikologların cevapladığı 444 79 75 danışma hattı ile faaliyete başlayan YEDAM'ın, açılışı yapılan Ümraniye şubesi ile birlikte İstanbul'da 4, Antalya, Urfa ve Düzce olmak üzere yüz yüze görüşme ve ayaktan terapi hizmeti veren toplam 7 merkezi bulunuyor. Bağımlı ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve destek verildiği merkezlerde, bozulan yaşam düzeninin onarılmasına ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesine katkıda bulunuluyor. Bu doğrultuda; “Eylül 2018 itibarıyla YEDAM Danışma Hattı’nı arayan kişi sayısı 42 bin, ilk başvurusu hizmet sayısı 1274, görüşme sayısı 6115, aile görüşmesi sayısı 772, sosyal destek hizmet sayısı 1402, sosyal etkinlik sayısı 58,  İşe Yerleştirme Sayısı ise 32’ye ulaştı.”

Bin Metrekarelik Alana Kuruldu
Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin açılış konuşmasında söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Burası Yeşilay Danışmanlık Merkezi olacak. Burası, sadece bir danışmanlık merkezi değil; uyuşturucuyla çeşitlik konularında bağımlılık hastalıklarına çocuklarımızın tedavisi noktasında bir başlangıç noktası olacak. Görüşme odaları, terapi odaları, hobi salonları var. Bin metrekarelik alanda uyuşturucu ile mücadele merkezi burası. Gençlerimize ve Ümraniye'mize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

YEDAM, Ümraniye Gastronomi Atölyesi’nin  İlk Konuğu Emine Erdoğan Oldu
YEDAM Kapsamında Hizmet alan riski yüksek grupların, psiko-sosyal düzeyde belirli bir erişime ulaşabilmesi için sosyal uyum ve iş becerilerinin geliştirilmesi için Yedam Atölye’de gastronomi/pastacılık, spor, grafik tasarım, ahşap oyuncak ve sanat gibi birçok alanında atölyeler düzenleniyor. Yedam Atölyelerini ziyaret eden Emine Erdoğan; Yedam Gastronomi Atölyesinde ünlü yemek programcısı Refika Birgül’ün memleket mutfağından tariflerine eşlik etti.

YEDAM’lar Ücretsiz Olarak Hizmet Veriyor
Her YEDAM merkezinde en az bir sosyal hizmet uzmanı çalışmakta olup bu uzmanlar bağımlı bireylere ve ailelerine sosyal destek hizmeti sağlıyor. Sosyal destek hizmetleri ekonomik, akademik ve sosyokültürel destek faaliyetlerini kapsıyor ve danışanların sosyal entegrasyonunu desteklemeyi hedefliyor. YEDAM’da sunulan tüm hizmetler ücretsizdir ve tam bir gizlilik ilkesi çerçevesinde yürütülüyor.