Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Fas’ta 1. Uluslararası Bağımlılıklar Kongresi’ne Katıldı

Yeşilay, Fas’ta 1. Uluslararası Bağımlılıklar Kongresi’ne Katıldı

Bağımlılıklarla mücadelesini dünyanın dört bir yanında sürdürmeye devam eden Yeşilay, 2-3 Mayıs tarihleri arasında Fas, Kazablanka’da “1. Uluslararası Bağımlılıklar Kongresine” katıldı.

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı, Doç. Dr. Azize Nilgün Canel ve YEDAM Klinik Psikologlarından Fatihcan Öncü’nün katılım gösterdiği kongrede; Doç. Dr. Azize Nilgün Canel, “Asya Ülkelerinin Gereklilikleri Açısından Uyuşturucu Madde Bağımlılığının Önlenmesinde Aile Eğitim Programlarının Analizi” konulu sunumunu gerçekleştirirken; Öncü, internet ve oyun bağımlılığı ile ilgili sunumu ile kongrede yer aldı.

Kazablanka Tıp ve Eczacılık Fakültesi’de gerçekleşen kongrenin açılış konuşmasını Fas Yeşilay’ı Başkanı Dr. A. Debbagh yaparken; Fas Başbakanı Dr. S. Othmanı, Fas Sağlık Bakanı Mr. A. Doukalı, Fas’ta İçişleri Bakanlığı’ndan N. Boutayeb ‘da katılım gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü, UNODC, OMDA (Fas Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı Gözlemevi)’nin de katıldığı oturumlarda bağımlılık konusu uluslararası boyutlarıyla tartışıldı.

Yeşilay Uluslararası Karikatür Yarışması Eserleri Kongre’de
Yeşilay’ın bağımlılıklara karşı dikkat çekmek için her yıl düzenlediği Uluslararası Karikatür Yarışması ödüllü eserleri de 2 gün boyunca Kazablanka Tıp ve Eczacılık Fakültesin’de sergilendi.