Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Genel Başkanlığına bir kez daha Prof. Dr. Mücahit Öztürk seçildi

Yeşilay Genel Başkanlığına bir kez daha Prof. Dr. Mücahit Öztürk seçildi

Yeşilay’ın 73. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı, Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı. Şubeler ve delegelerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Mücahit Öztürk  oy birliği ile üçüncü kez Genel Başkan seçildi.
 
Prof. Dr. Mücahit Öztürk Genel Başkanlık görevini sürdürdüğü 2 dönem boyunca 41 olan Ülke Yeşilay’ı sayısını 81’e, 7 Yeşilay Danışmanlık Merkezi sayısını 105’e, 23 olan YEDAM personel sayısını 389’a ve 4 bin 637 olan YEDAM görüşme sayısını 46 bin 208’e yükseltti. Uluslararası Yeşilay Federasyonu’nun dahil olduğu platform sayısı ise 28’den 81’e çıktı. Yeşilay’ın Türkiye’de ve dünyada bağımlılıklarla mücadelesini güçlendirerek sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Mücahit Öztürk Genel Kurulda yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
 
“Geçtiğimiz dönem Yeşilay’ın 100’üncü yılını kutladık; bir asrı geride bırakmış bir kurum olarak ülkemizin 81 ilinde ve dünyanın 81 ülkesinde varlığımızı güçlendirmeye devam ettik. Gençlere yönelik projelerimizle sporun, sanatın, bilimin gücünden yararlanarak önleme çalışmalarına odaklanırken; Yeşilay Danışmanlık Merkezlerini (YEDAM) yaygınlaştırarak rehabilitasyon konusunda da ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın yanında olduk. 7’den 77’ye toplumun her kesimine iyi ve sağlıklı yaşam bilinci oluşturmayı hedefledik. Bundan sonra da sağlıklı ve bağımlılıktan uzak nesiller yetişmesi hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bağımlılıklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Yeşilay için özveriyle çalışan, gönülden destek olan tüm delege, üye ve gönüllülerimize teşekkürlerimi sunuyor, 73. Dönem Yönetim Kurulumuza, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
 
Yeni Yönetim Kurulu Asil Üyeleri
73. Dönem Olağan Yönetim Kurulu Toplantısının ardından Yeşilay'ın 73'üncü Dönem Yönetim Kurulu Asil Üyeleri aşağıdaki gibidir:
 
Genel Başkan: Prof. Dr. Ömer Mücahit Öztürk
Genel Sekreter: Av. Osman Baturhan Dursun
Genel Başkan Vekili: Dr. Mehmet Dinç
Genel Başkan Yardımcısı: Özge Hacıfazlıoğlu
Genel Sekreter Yardımcısı: Yasin Erol
Genel Sekreter Yardımcısı: Safa Koçoğlu
Genel Sayman: SMMM Çetin Dönmez
Genel Sayman Yardımcısı: Selin Birgül Baran
Veznedar: Mevlüt Büyükhelvacıgil
Yönetim Kurulu Üyesi: Dr. Esra Albayrak
Yönetim Kurulu Üyesi: İlyas Kaya
Yönetim Kurulu Üyesi: Ülkenur Büke
Yönetim Kurulu Üyesi: Ahmet Kaan