Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, "İyilik, Sağlık" aşkına koştu

Yeşilay, "İyilik, Sağlık" aşkına koştu

Yeşilay, 37. İstanbul Maratonu'nda alkol kullanımının kadına karşı şiddetteki etkisine dikkat çekti. İTO eski Başkanı Murat Yalçıntaş da bağımlılıklarla mücadeleye destek amacıyla Yeşilay adına 15 km koştu.

37. İstanbul Maratonu’na "İyilik, Sağlık Aşkına Koşuyoruz" temasıyla katılan Yeşilay, alkol nedeniyle şiddet gören kadınlara dikkat çekti. Daha önce Lizbon, Boston, Nice, Berlin gibi uluslararası maratonlarda koşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) eski Başkanı Murat Yalçıntaş da Yeşilay adına 15 km koştu. Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve 16 üniversiteden yaklaşık 350 Genç Yeşilay Kulübü öğrencisi de bu yıl maratondaki yerini aldı.

Genç Yeşilay Kulübü Üyeleri, bu yılın teması olan "Kadına Karşı Şiddete Dur De" başlığına uygun olarak alkolle gelen aile içi şiddete dikkat çekti. Ellerindeki dövizler ve pankartlarla ve attıkları sloganlarla alkol ve uyuşturucu hakkında farkındalık oluşturmaya çalışan Genç Yeşilaycılar, maratonda adeta gövde gösterisi yaptı.

Maratonda bir de oturma eylemi de yapan Genç Yeşilaycılar okudukları bildiride aile içi şiddetin temel sebeplerinden biri olarak alkol kullanımına dikkat çekerek: "Alkol ve uyuşturucu, şiddet davranışını kolaylaştırıyor veya hızlandırıyor. Şiddet olaylarının %50'sinin, kadına şiddet olaylarınınsa %70'inin sebebinin alkol olduğunun farkında mısınız? Kadın cinayetlerinin %85'i alkollüyken işlenmektedir, farkında mısınız? Her on kadından üçü alkol ve madde kullanımı yüzünden şiddete maruz kalıyor, farkında mısınız? Unutma, sessiz kaldığın şiddet, bir gün seni de bulur. Haydi, sen de bu sese kulak ver!" dediler.

Yalçıntaş, Yeşilay için 15 km koştu
İTO eski Başkanı Murat Yalçıntaş, Yeşilay adına 15 kilometrelik yarışa katıldı. Yalçıntaş, bağımlılıklarla mücadeleye sporla destek olmak, alkol, uyuşturucu ve sigara bağımlılığına karşı dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay için koştuğunu dile getirdi. Daha önce Nice, Lizbon, Berlin, Paris, Boston gibi uluslararası maratonlara katılan Yalçıntaş, koşmanın kendisine mutluluk ve özgürlük duygusu verdiğini belirtti. Koştuğu maratonlara bir mesajla katılmaya gayret ettiğini söyleyen Yalçıntaş; bu yıl İstanbul Maratonuna Yeşilay gibi ülkemizde önemli bir yaraya, bağımlılıklara merhem olmaya çalışan bir kurumun mesajını taşımaktan onur duyduğunu belirtti.