Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay “Şişenin Dibi” sergisi yoğun ilgiyle karşılandı

Yeşilay “Şişenin Dibi” sergisi yoğun ilgiyle karşılandı

Alkol Farkındalık Haftası nedeniyle Yeşilay, alkolün insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, alkolün toplum üzerindeki tahribatına dikkat çekti. Şehir Hatları’nın desteğiyle Karaköy İskelesi’nde açılan “Şişenin Dibi” sergisi alkolün zararlarını gözler önüne serdi.

Yeşilay, 21-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Alkol Farkındalık Haftası’nda, alkolün insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla Şehir Hatları’nın desteğiyle “Şişenin Dibi” sergisi düzenledi. Bağımlılıklarla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok faaliyet gerçekleştiren Yeşilay,  sergiyle sanatın toplumsal etkisinden faydalanarak, alkol kullanımının toplum vicdanını sarsacak etkilerine de vurgu yaptı.

Sergi, Şehir Hatları Karaköy İskelesi’nde Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık ve Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Yakup Güler’in katılımıyla açıldı. Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık, önemli bir halk sağlığı sorunu olan alkol bağımlılığına karşı toplumsal duyarlılığın artması gerektiğini vurgulayarak “Alkol sadece kişinin kendisine değil, çevresine de büyük zararlar veriyor. Yeşilay olarak bağımlılıklarla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar arasında sanatın önemli bir yeri var. ‘Şişenin Dibi’ sergisi ile alkolün insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek ve toplum vicdanını sarsacak etkilerini göstermeyi amaçlıyoruz. Dünyada her yıl 3,5 milyon insan alkol bağımlılığına bağlı nedenlerden hayatını kaybediyor. Alkol uzun vadede hem kullanan kişiye, hem de çevresindekilere ciddi zararları olan bir bağımlılık türü” dedi. Alkol bağımlılığı ilgili her türlü soru için Yeşilay Danışmanlık Merkezinin aranabileceğini dile getiren Işık, 444 79 75 Danışma hattına gelen çağrılar uzman psikologlar tarafından cevaplandığını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş.’nin desteğiyle düzenlenen “Şişenin Dibi” sergisi ile Şehir Hatları’nın en yoğun vapur iskelelerinden biri olan Karaköy İskelesi’ni kullanan birçok vatandaş, alkolün zararlarını sanatsal bakış açısı ile gözlemledi.