Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Türkiye İstatistik Kurumu ile işbirliği protokolü imzaladı

Yeşilay, Türkiye İstatistik Kurumu ile işbirliği protokolü imzaladı

Yeşilay ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü, kurumlar arasında bilgi ve veri paylaşımının yanı sıra karşılıklı eğitim ve staj imkânlarını kapsıyor.

Yeşilay, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan ve TÜİK İstanbul Bölge Müdür V. İsmail Gökalp arasında imzalanan işbirliği protokolü, ilgili istatistik verilerin kurumlar arasında paylaşımının yanı sıra karşılıklı eğitim ve staj imkânlarını da kapsıyor.

Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında üretilecek istatistiklerde kapsam eksikliğinin olmaması amacıyla her iki kurumun işbirliğini öngören protokol kapsamında ayrıca, Yeşilay bursiyer öğrencilerinin ilgili bölümlerinde okuyanlarının, stajlarını TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde yapabilme imkânı sağlanacak.

İşbirliği çerçevesindeTÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün, faaliyet ve araştırma konularına ve dair istatistikleri Yeşilay’la paylaşacağını belirten TÜİK İstanbul Bölge Müdür Vekili İsmail Gökalp, TÜİK tarafından Yeşilay’ın gerçekleştireceği araştırma projelerine saha ve analiz aşamalarında destek vereceklerini söyledi. Sosyal, ekonomik araştırmaları ve verileri kamuoyuna sunduklarını ve böylece mikro, makro düzeyde projelere zemin hazırladıklarını söyleyen Gökalp, kamuoyuna hizmet eden Yeşilay gibi örnek bir sivil toplum kuruluşuyla işbirliği yapmaktan heyecan duyduklarını belirtti.

“Bağımlılıklar araştırmalarında Yeşilay ve TÜİK birlikte hareket edecek”

Protokol töreninde konuşan Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan, bu işbirliğinin saha araştırmalarında veri sağlanması ve karşılıklı istatistik bilgi alışverişi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Seylan, “Bilimsel temellere dayalı araştırmalarımızda, ulusal ve uluslararası analizlerimizde istatistik bilgiler bizim için büyük önem taşıyor ve çalışmalarımıza kılavuzluk ediyor. Bu tür çalışmalarımız ve bağımlılık araştırmalarında TÜİK’le dirsek temasında olacağız. Destekleri için TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyor, işbirliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokole göre, Yeşilay ve TÜİK, sosyal sorumluluk ve eğitime destek bağlamında birbirlerine destek verecek. TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından, Yeşilay gönüllü ve bursiyer öğrencilerine TÜİK’in tanıtımı ve TÜİK tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında toplantı ve seminerler düzenlenecek. Yanı sıra Yeşilay, TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü çalışanlarına Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Programı (TBM) temel bağımlılık eğitimlerini de verecek.