Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Türkiye’nin En İyi İş Yeri Ödülü’ne Layık Görüldü

Yeşilay Türkiye’nin En İyi İş Yeri Ödülü’ne Layık Görüldü

Bir asırdan uzun süredir bağımlılıklarla mücadelesini sürdüren Yeşilay, 2021 yılında Türkiye’nin En İyi İş Yeri “Kincentric Best Employer” Ödülü’ne layık görüldü. Çalışan değerlendirme sonuçlarına göre verilen ödül için çalışan bağlılığı kriterinin yanı sıra çeviklik, liderlik ve yetenek endekslerine göre yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül verilecek kurumlar belirleniyor.
 
Dünya çapında saygınlığıyla bilinen bir kurum tarafından ödüllendirilmekten mutluluk duyduklarını belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk şunları söyledi:
“Yeşilay olarak bir asrı aşkın süredir "insanımızın ve insanlığın bağımsızlığı için bağımlılıklarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bağımlılıklarla mücadelede Türkiye'yi örnek ve lider bir ülke yapmayı ve misyonunu dünyaya taşımayı hedefleyen bir STK olarak “İnsan Kıymetleri” politikamızı da tüm bu değerlerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda uluslararası iş yapış modeli ve metodolojisini benimseyerek oluşturduk. Dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak gücümüzü çalışanlarımızın gönülden katkısı ve profesyonel gönüllülük bakış açısından alıyoruz. Odağında çalışanlarımızın gelişiminin bulunduğu insan kaynakları vizyonumuz, ulusal ve uluslararası ölçekteki diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olacak nitelikteki uygulamalarımız ile çalışan memnuniyetini esas alarak oluşturduğumuz sürecimizi de “insan kıymetleri” olarak nitelendiriyoruz.”

Yeşilay’ın profesyonel gönüllülük yaklaşımı ödülü getirdi

Grup çalışmaları, proje bazlı görevler ve organizasyonel öğrenme ile kurumun tüm katmanlarına ulaşarak profesyonel gönüllülük bilinci oluşturduklarını belirten Öztürk,“Sahip olduğumuz bu yaklaşımın ödül almamızda çok önemli bir katkısı olduğunu düşünüyoruz. Bu sayede, Yeşilaylı olma ruhunu tüm ekip arkadaşlarımızın hissetmesini ve sağlıklı nesiller için sundukları katkının önemini görmelerini de sağlamış oluyoruz” dedi.

Çalışanların gelişimi her zaman destekleniyor

Yeşilay, kurumsal organizasyon yapısı içinde benimsediği gelişim ve sürekli öğrenme ilkeleri doğrultusunda düzenlediği eğitimlerle çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimleri için olanak sağlıyor. İşe başlama sürecinden itibaren performans yönetimi, daha çok değer katma, iyi ve sağlıklı bir dünya için bağımlılıklarla mücadele yolculuğunda ölçme değerlendirme sistemlerinden yararlanarak kurumun gelişmesine uzun vadede katkı sağlıyor.
 
Dünyada 20 yıldır yürütülen Best Employers (En İyi İş Yerleri) Programı, 78 farklı alanda uygulanıyor. Türkiye’de ise 2006 yılından bu yana uygulanan program, Türkiye’nin en geniş katılımlı iş yeri araştırması olma özelliği taşıyor. Ödül değerlendirmesinde kurum hakkında olumlu konuşma, ekibin parçası olmak için istekli olma, dahil olunan kurumun başarısı için çaba göstermekten oluşan yüksek bağlılık kriterinin dışında; değişen koşullara hızlıca adapte olabilen çalışanlar için çeviklik, yöneticiler için çalışanı destekleyerek net bir vizyon göstermekten oluşan bağlı kılan liderlik ve yeteneği en yüksek düzeyden kullanmaktan oluşan yetenek odağı kriterleri de göz önünde bulunduruluyor.