Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, UNGASS Bölgesel İstişare Toplantısına Ev Sahipliği Yapıyor

Yeşilay, UNGASS Bölgesel İstişare Toplantısına Ev Sahipliği Yapıyor

Yeşilay, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Uyuşturucu Politikaları Özel Oturumu (UNGASS 2016) hazırlıkları kapsamında Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesel İstişare Toplantısına ev sahipliği yapacak.

UNGASS 2016 çerçevesinde Doğu Avrupa ve Orta Asya’yı temsil etmek üzere seçilen Yeşilay, 26-27 Kasım tarihlerinde Bölgesel İstişare Toplantısına ev sahipliği yapacak. Yeşilay Genel Merkezinde gerçekleşecek olan toplantıya Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinden uyuşturucu alanında çalışma yapan yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak.

UNGASS 2016 sürecinde, BM ve sivil toplum kuruluşları arasında etkili iletişim ve koordinasyonu sağlamak üzere Sivil Toplum Görev Gücü (Civil Society Task Force) kurulmuştu. Doğu Avrupa ve Orta Asya bölge temsilcisi olarak seçilen Yeşilay da UNGASS hazırlık sürecinde bölgedeki uyuşturucu politikaları ve sorunlarının BM mekanizmalarına yansıtılması için çalışmalarını yürütüyor. Nisan 2016’da New York’ta gerçekleşecek olan UNGASS’dan global düzeyde uyuşturucu politikaları alanında önemli çıktıların elde edilmesi bekleniyor. UNGASS’a hazırlık amacıyla 26-27 Kasım tarihlerinde Doğu Avrupa ve Orta Asya’dan yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisi Yeşilay’da bölgesel istişare toplantısı için bir araya gelecek. Kendi bölgelerinde uyuşturucu sorunlarının dile getirileceği toplantıdan elde edilen çıktılar, UNGASS 2016 için temel oluşturacak.

Bölgesel İstişare Toplantısında, uyuşturucu ve sağlık; uyuşturucu ve suç; uyuşturucu ve insan hakları, gençlik, kadın, çocuklar ve topluluklar; yeni zorluklar ve alternatif kalkınma gibi başlıklar ele alınacak.

Yer: Türkiye Yeşilay Cemiyeti - Sepetçiler Kasrı Kennedy Cad. No: 3 Sarayburnu 34110, Fatih, İstanbul
Tarih: 26-27 Kasım 2015
İletişim: Hatice Oymacı - hatice.oymaci@yesilay.org.tr