Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve TİKA bağımlılıklarla ortak mücadele edecek

Yeşilay ve TİKA bağımlılıklarla ortak mücadele edecek

Yeşilay ve TİKA, uluslararası alanda bağımlılıklarla ortak mücadele için işbirliğine gitti. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, sadece Türkiye için değil tüm dünya ülkeleri için bağımlılıklarla mücadele edeceklerini söyledi.

Yeşilay ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), bağımlılıkla mücadelede etkin işbirliği amacıyla “Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele” protokolü imzaladı. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen imza törenine, Yeşilay’dan Genel Sekreter Av. Osman Baturhan Dursun, Genel Müdür Savaş Yılmaz, Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, TİKA’dan ise Başkan Yardımcısı Süreyya Er katıldı.

Tüm dünya için mücadele edeceğiz
Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, sadece Türkiye için değil tüm dünya ülkeleri için bağımlılıklarla mücadele edeceklerini belirterek, “Bu işbirliği ile uluslararası arenada daha etkin bir Yeşilay var olacak” dedi.  Diğer ülkelerde hazır bulunan 22 ülke Yeşilay’ını yılsonuna kadar 30’a çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Öztürk, “50 koordinasyon ofisi ile 140 ülkeyi kapsayan TİKA, protokolle birlikte bu ülkelerde de Yeşilay faaliyetlerini yayacaktır” diye konuştu.
TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise Yeşilay ile yapılan işbirliğiyle birlikte sadece Türkiye’ye değil tüm dünyada bağımlılıklarla mücadeleye destek vereceklerini söyledi.

Ortak proje üretecekler
Söz konusu protokolle birlikte; bağımlılıkla (alkol, tütün, uyuşturucu, kumar, teknoloji)  mücadelede ihtiyaç ve sorunların tespiti amacıyla uluslararası boyutta ortak çalışmalar yapılacak ve projeler üretilecek. İşbirliğiyle taraflar karşılıklı kamu spotu, çeşitli bilgilendirici ve eğitici içerikler hazırlayarak kamuoyunun ve yurtdışındaki soydaş ve akraba toplulukların istifadesine sunulacak. Ayrıca bağımlılıklarla mücadelede ulusal ve uluslararası seviyede konferans, sergi ve sempozyum etkinlikleri gerçekleştirilecek.