Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, yetenekli gençleri Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirdi

Yeşilay, yetenekli gençleri Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirdi

Yeşilay, 9’ncusunu düzenlediği “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasında dereceye giren 19 öğrenciyi aileleri ile birlikte Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirdi.

Yeşilay tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile bu yıl Türkiye genelinde 9’ncu kez düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışması kapsamında öğrenciler aileleri ile birlikte Bosna Hersek gezisine katıldılar. 17-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen gezide öğrenciler ve aileleri Bosna Hersek’te keyifli vakit geçirirken Bosna Hersek’in doğal ve kültürel güzelliklerini de tanıma fırsatı yakaladılar.

Öğrenciler eserleriyle bağımlılıklara dikkat çekmişti

Yeşilay tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 81 ilde düzenlenen, “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasının afiş, resim, karikatür, kompozisyon, şiir, kısa video ile başvurulan edebi ve görsel kategoride birincilerine ödülleri 3 Mayıs 2019 tarihinde Yeşilay Genel Merkezi’nde düzenlenen törende takdim edilmişti. Yarışmanın il birincilerine 500 TL, Türkiye finalinde ise edebi ve görsel kategoride ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde birincilerine 5.000 TL, ikincilerine 3.000 TL, üçüncülerine ise 1.500 TL para ödülü verilmişti. Öğrenciler yaptığı eserler ile sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda farkındalık yaratmıştı.