Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan Alkol Bağımlılığına Karşı Çarpıcı Kampanya Filmi

Yeşilay’dan Alkol Bağımlılığına Karşı Çarpıcı Kampanya Filmi

Yeşilay’ın alkolün zararlı tüketimine dikkat çekmek için hazırladığı “İpler senin elinde. Alkole hayır de” sloganlı ile Kanada “ Societe de l’assurance automobile du Quebec” kurumunun izni ile uyarlanan yeni kampanya filmi yayına girdi. Film, bir kişinin alkollü bir masadan arabanın anahtarlarını alarak kalkmasıyla başlıyor ve anahtarın bağlı olduğu ip, hayatının akışını değiştirecek bir dizi olayı tetikliyor. Dünya çapındaki verilere göre dakikada 6, yılda 3 milyon insanın alkol kullanımı nedeniyle hayatını kaybediyor.

Yeşilay, alkol tüketiminin olumsuz etkilerine dikkat çeken ve alkol bağımlılığına karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan yeni kampanya filmini yayınladı. Film, alkol tükettikten sonra direksiyona geçerek tüm hayatının akışını değişmesine neden olan bir adamın maddi ve manevi kayıplarını çarpıcı bir üslupla anlatıyor. Tüm hikayenin ip metaforu üzerinden sebep sonuç ilişkisi içinde anlatıldığı filmde Yeşilay, “İpler senin elinde. Alkole hayır de” mesajını veriyor. Film, #İplerSeninElinde hashtag’iyle televizyonda yayımlanıyor.

Yeşilay’ın alkol bağımlılığına karşı hazırladığı İpler Senin Elinde sloganlı kampanya filmi, genel hastalık ve yaralanmaların yüzde 5,1'inin alkol kullanımından kaynaklandığı gerçeğine dayanıyor. Araştırmalara göre intiharların ve şiddet olaylarının yüzde 18’i, trafik yaralanmalarının yüzde 27’si, epilepsinin yüzde 13’ü de alkolün zararlı kullanımı sonucunda gerçekleşiyor. Araştırmalar, karaciğer sirozunun yüzde 48’inin, ağız kanserlerinin yüzde 26’sının, pankreatitin yüzde 26’sının, tüberkülozun yüzde 20’sinin, kolorektal kanserlerin yüzde 11’inin, hipertansif kalp hastalıklarının yüzde 7’sinin, meme kanserlerinin yüzde 5’inin alkolün zararlı kullanımından kaynaklandığını gösteriyor.