Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
 Yeşilay’ın hakemli dergisi ADDICTA’nın 6. sayısı çıktı!

Yeşilay’ın hakemli dergisi ADDICTA’nın 6. sayısı çıktı!

Bağımlılıklarla ilgili araştırmaların, akademik çalışmaların yer aldığı, Yeşilay'ın hakemli akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions'ın altıncı sayısı çıktı.

Yeşilay tarafından 2014 yılında yayımlanmaya başlayan Addicta dergisiyle, küresel bir problem olan bağımlılığa çözümler sunmak, uluslararası ve disiplinler arası özgün bilimsel çalışmalar için mecra olmak, bağımlılıkla ilgili nitelikli tartışmalar üretmek ve Türkiye'de bağımlılıkla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Derginin altıncı sayısında Mark Griffiths, Halley Pontes ve Daria J. Kuss’un “Online Addictions: Conceptualizations, Debates and Controversies”; Murat Kayri ve Selim Günüç’ün “Yüksek ve Düşük Sosyoekonomik Koşullara Sahip Öğrencilerin İnternet Bağımlılığı Açısından Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi”; Daria J. Kuss’un “Internet Addiction: The Problem and Treatment”; Claire Pearson ve Zaheer Hussain’in “Smartphone Addiction and Associated Psychological Factors”; Gary Wilson’ın “Eliminate Chronic Internet Pornography Use to Reveal Its Effects”; Engin Karadağ, Şule Betül Tosuntaş, Evren Erzen, Pınar Duru, Nalan Bostan, İlkay Çulha, Berrak Mızrak Şahin ve Burcu Babadağ’ın “Sanal Dünyanın Kronolojik Bağımlılığı: Sosyotelizm (Phubbing)”; Kenneth Woog’un “Proposed Gaming Addiction Behavioral Treatment Method” başlıklı makaleleri yer aldı.

TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı ile Academic Search Premier (EBSCO) tarafından indekslenen Addicta, 2016 yılından itibaren Thomson Reuters’ın Web of Science’a 2015 yılı sonunda dâhil ettiği yeni indeksi Emerging Sources Citation Index (ESCI) ile de indekslenmeye başlamıştır.

Addicta ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız: addicta.com.tr